Coronita cu vanilie si capsuni

Retete desert Retete cu ou

Am mai facut aceasta combinatie dar niciodata intr-o forma asa reusita, inspirata din Secretele Bucatariei de luna asta. Iar reteta de eclere este de la Angela, deci iese garantat.

Ingrediente

Eclere

120 ml lapte
100 ml apa
un strop de sare
125 g unt
1 lingura de zahar
150gr faina
4 oua

Ornare

1 plic Creme Ole
350 ml lapte(eu am pus 400 ml si crema e cam moale)
200 gr capsuni
frisca pentru ornat

  1. Am pus laptele cu apa, untul si sarea pe foc mic, pana a inceput sa fiarba. Am adaugat atunci 1 lingura de zahar si am luat de pe foc.
  2. Am adaugat toata faina o data si am amestecat repede pana s-a desprins de pe oala. Am lasat la racit complet.
  3. Am adaugat ouale pe rand amestecand bine. Ouale mele au fost tare mici, s-ar putea sa va ajunga doar 3, se vede consistenta aluatului in poza
  4. Am tapetat fundul unei tave rotunde cu hartie de copt si cu conul de ornat am modelat eclerele.
    *Daca nu aveti tava rotunda trasati un cerc folosind o oala pe hartia de copt si va ghidati dupa el.
  5. Am dat la cuptor 20 min (fara sa deschid cuptorul). Primele 10 min am lasat la 220C apoi am coborat la 200C. Apoi am dat temp. la 180C si am mai lasat alte 20 min pana s-au uscat bine eclerele. Trebuie sa sune a gol daca le loviti.
  6. Am taiat capacele din eclere
  7. Am umplut eclerele cu crema de vanilie, facuta dintr-un plic de Creme Ole si lapte.
  8. Am pus bucatele de capsuni peste crema.
  9. Am pus capacelele la loc, am pudrat cu zahar praf cu aroma de vanilie.
  10. Am ornat cu frisca din tub si sferturi de capsuni.

 

Aluat eclere

Aluat eclere

Formam eclere cu spritul

Eclere coapte

Eclere umplute cu vanilei si capsuni

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...