Crema de branza
Retete cu branza Retete din Franta Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii
In Paris am mancat o branzica cremoasa absolut delicioasa. Se numea Petit Suisse. Mi-am si imaginat-o ca baza pentru o crema de branza cu verdeturi sau pentru una dulce cu miere, scortisoara sau pulpa de fructe. Mi-am zis sa fac si eu o incercare acasa si iata ce a iesit... o crema de branza fina, pufoasa... este ideala pentru a fi servita copiilor in oricare din variantele de mai sus.
Ingrediente
2 l lapte gras (fiert)
cateva linguri smantana acra
200 gr smantana pentru frisca
Portii: 6 portii (300 gr crema de branza)
- Se unge un vas incapator cu smantana acra pe interior. Se toarna laptele si se lasa la prins pentru 2 zile, la loc caldut.
- Se aduna smantana care se formeaza deasupra. Se va folosi in alte retete.
- Laptele inchegat se taie cu cutitul in patratele, direct in vas. Se ia cu o lingura cu gauri si se pune intr-un tifon impaturit in 4, asezat intr-o strecuratoare. Se adauga smantana pentru frisca si se amesteca bine. Se leaga tifonul si se suspenda bocceluta, punand un vas dedesubt in care sa se scurga zerul. Se lasa la scurs timp de 4 ore.
- Crema de branza obtinuta se amesteca bine si se pune in cutii. Se pastreaza la frigider.
Laptele prins taiat cubulete
Laptele prins in tifon
Adaugam smantana pentru frisca
Crema de branza