Curry de carne tocata cu fasole rosie
Bucataria indiana Retete cu carne de miel
Curry ieftin si rapid pentru zilele cu antrenament intens. Cu putin orez alaturi va asigurati o masa echilibrata cu de toate: fibre, proteine, carbohidrati si foarte mult gust.
Ingrediente
500 gr carne tocata de miel (dar puteti incerca si cu alt tip de carne tocata)
1 conserva de fasole rosie (240 gr dupa scurgere)
2 cuisoare
1 bucatica mica baton de scortisoara (cca 2 cm)
3-4 pastai cardamom verde
1 ceapa mare
4 catei mari de usturoi
1/2 lingura ghimbir razuit (pasta)
1 lingura pasta de rosii
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita chili pudra (kashmiri chili)
1 lingurita garam masala
1/2 lingurita piper negru macinat (rasnit)
1/2 lingurita chimion macinat
200 ml apa
5 linguri ulei
4 fire patrunjel (sau coriandru verde)
10 frunze mari de menta
sare
Portii: 4-5
- Se incinge uleiul si se adauga cuisoarele, scortisoara si cardamomul lovit cu latul un cutit ca sa expuneti semintele din interior. Se soteaza rapid, doar pana miros placut.
- Se adauga ceapa tocata cat mai marunt si se da focul la mic. Se caleste pana e foarte moale, cca 10-15 minute. O puteti lasa sa se si caramelizeze usor daca doriti.
- Se adauga usturoiul strivit si pasta de ghimbir si se mai caleste totul 2-3 minute.
- Se adauga pasta de rosii si se mai caleste 2 minute.
- Se adauga coriandrul, chili, garam masala, piperul si chimionul. Se amesteca sa se distribuie egal.
- Se adauga carnea tocata si se caleste, amestecand des, pana carnea isis schimba culoarea peste tot si tot lichidul lasat de ea se evapora.
- Se presara sare dupa gust si se adauga apa. Se aduce la fierbere si se fierbe apoi cu capac, la foc mic timp de 15 minute.
- Se adauga fasolea scursa si se mai fierbe 5 minute cu capac.
- Se adauga verdeturile tocate marunt si se amesteca.
- Se serveste in lipie sau cu orez basmati si stropit cu raita.