Curry de linte cu spanac
Bucataria indiana Retete lact-ovo-vegetariene
Inca un curry vegetarian minunat la colectia mea de "indianisme".
Ingrediente
300 gr linte rosie sau galbena
200-250 gr spanac congelat (maruntit)
1 lingura rasa ghimbir razuit (pasta)
1 ceapa alba mica
1/4 lingurita turmeric
1 lingura rasa pasta de rosii
4 cani de apa
50 gr unt
3 linguri ulei
4 catei mari de usturoi
1/2 lingurita pudra de chili (kashmiri chili)
1 lingurita cu varf garam masala
sare, piper negru
- Lintea se spala in cateva ape pana apa ramane curata, nu mai e laptoasa.
- Intr-o cratita se incalzeste 1 lingura de ulei. Se adauga ceapa si se caleste doar pana se inmoaie, cca 5 minute, amestecand cand si cand in ea.
- Se adauga ghimbirul si se mai soteaza 1-2 minute. Se adauga pasta de rosii si se mai caleste 2-3 minute sa se caramelizeze putin. Se adauga turmericul.
- Se adauga lintea si apa si se aduce la fierbere. Se da focul la mic si se fierbe pana lintea e moale (cca 15 minute). Catre final adaugati sare dupa gust.
- Cat fierbe lintea topiti untul si adaugati restul de 2 linguri de ulei. Adaugati usturoiul strivit si sotati la foc mic, fara sa-l lasati sa se rumeneasca. Adaugati chili si garama masala si amestecati sa se omogenizeze in grasime. Retineti separat 4 linguri de grasime din tigaie, o veti folosi la servire.
- Mixati scurt cu blenderul vertical lintea, doar 4-5 pulsuri sa se "lege" curry-ul, nu e nevoie sa-l faceti foarte fin decat daca doriti asta. Adaugati spanacul (pastilele direct congelate) peste linte si lasati doar pana se decongeleaza. Amestecati des.
- Turnati untul aromat peste lintea cu spanac. Amestecati si lasati sa dea doar 2-3 clocote. Dregeti de sare si rasniti piper negru.
- Serviti curry-ul cald cu orez basmati sau paine indiana si stropit cu untul aromat retinut la pasul 5. E foarte bun reincalzit, daca devine prea gros in frigider, adaugati putina apa cand il reincalziti.
Curry de linte cu spanac
Garam Masala