Curry de pui cu unt
Bucataria indiana Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui
Cubulete de pui preparate la cuptor inecate intr-un sos fin si cremos.
Reteta e inspirata de aici.
Ingrediente
500 gr pulpe de pui dezosate
800 gr rosii (bine coapte)
2 lingurite pasta de ghimbir si usturoi
2 lingurite garam masala
1 baton scortisoara (de 5 cm)
3 pastai cardamom verde
2 cuisoare
2 foi dafin
1 lingurita zahar
50 ml smantana dulce (pentru gatit)
70 gr caju
50 gr unt
1/2 lingurita kashmiri chili
1/4 lingurita chimion macinat
4 linguri ulei
Marinata
1 lingura cu varf pasta de ghimbir si usturoi
2 linguri iaurt
1 lingura ulei
1/2 lingura kashmiri chili
1 lingurita cu varf garam masala
sare
- Se taie pulpele cuburi si se presara cu sare si pasta de ghimbir si usturoi. Se maseaza bine. Se amesteca iaurtul cu ulei, Kashmiri chili si masala si se toarna si acest amestec peste pui. Se maseaza iar bine. Se acopera vasul cu folie si se lasa la marinat, la frigider, pentru 2 ore.
* Kashmiri chili poate fi inlocuit cu amestec de boia dulce si chili pudra; Kashmiri chili este mediu iute. - Se dau rosiile pe razatoare sau se mixeaza bine intr-un robot pentru a obtine un piure.
- Intr-un robot se mixeaza alunele caju pana devin pasta. Daca se incapataneaza sa nu se "lege", adaugati 1 lingurita de ulei si 1 lingura de apa. Mixati pana pasta este foarte fina.
- Se pun cubuletele de pui in tava cuptorului cu hartie de copt. Se dau la cuptor, la 200C pentru 10 minute. Se porneste apoi grill-ul cuptorului si se lasa sa se coaca inca 10 minute, pana se rumenesc usor. Verificati-le des sa nu se arda.
- Intr-o tigaie larga se incinge uleiul. Se adauga scortisoara, cuisoarele, dafinul, cardamomul (toate intregi), garam masala si pasta de ghimbir si usturoi. Se amesteca bine si se prajesc 1 minut.
- Se adauga piureul de rosii, 100 ml apa si sare dupa gust. Se lasa sa fiarba 15 minute la foc mediu, pana sosul scade binisor. Cand a scazut, scoateti aromele intregi din el.
- Mixati bine sosul intr-un blender (sau cu blenderul vertical) pana devine foarte fin.
- Adaugati in sos zaharul, pasta de caju si untul si lasati-l pe foc pana acestea se dizolva in sos.
- Adaugati smantana, Kashimiri chili si chimionul. Amestecati pana se omogenizeaza si sosul da cateva clocote.
- Adaugati cubuletele de pui (care pana acum ar trebui sa fie gata coapte). Amestecati si lasati inca 5 minute la foc mic.
- Serviti curry-ul cu extra smantana turnata deasupra si presarat cu coriandru verde sau patrunjel tocat.
Kashmiti chili
Puiul la marinat
Puiul in tava
Puiul copt
Prajim condimentele in ulei
Sosul cu caju si unt
Adaugam smantana
Adaugam chili si chimion
Adaugam puiul
Comentarii (12)
Ultimele comentarii
Cristina acum 12 ani - 13 Septembrie 2012 21:32
Pai... poate ma insel... dar nu-i trecut caju la ingrediente :pIoana acum 12 ani - 14 Septembrie 2012 08:29
l-am uitat! si am verificat reteta de cateva ori... l-am trecut acum si la ingrediente.Andreea acum 12 ani - 17 Septembrie 2012 13:02
Ioana, amestecul de condimente garam masala il gasim in magazine?Ioana acum 12 ani - 17 Septembrie 2012 13:05
da, se gaseste la magazinele care vand astfel de condimente sau il poti prepara dupa reteta de aici: [link]Ionut acum 12 ani - 6 Octombrie 2012 16:32
Am facut si eu reteta , culoarea mi-a iesit la fel , identica cu cea din prezentare.Am respectat cu rigurozitate pasii .Are un miros de mori nu alta.Divin.Cu ocazia asta am descoperit cardamom-ul , cam scump ce e drept ..cateva seminte un plic 28 de lei :)Carmen Proteasa acum 11 ani - 1 Decembrie 2012 12:22
Este excelenta reteta. O pregatesc de fiecare data cu placere. Multumesc, Ioana, pentru inspiratie! Site-ul tau este mi-nu-nat!Oana.P. acum 6 luni - 2 Iunie 2024 14:30
Un preparat extrem de aromat si fin, desi laborios. A iesit cam iute, dar delicios. Nu am avut kashmiri si presupun ca am exagerat putin cu chilli. Excelent in orice caz!Ioana acum 6 luni - 3 Iunie 2024 10:54
Oana, kasmiri chili este o pudra de ardei iute mediu picanta. daca vrei sa o inlocuiesti, pui cam 1/2 boia dulce si 1/2 fulgi de chili.Oana P. acum 6 luni - 3 Iunie 2024 11:07
Ioana, asa am facut, proportia trebuie sa fi fost usor dezechilibrata...:)Ioana acum 6 luni - 3 Iunie 2024 11:10
ai fulgi de chili "mortali" :)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email