Curry de pui cu unt
Bucataria indiana Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui
Cubulete de pui preparate la cuptor inecate intr-un sos fin si cremos.
Reteta e inspirata de aici.
Ingrediente
500 gr pulpe de pui dezosate
800 gr rosii (bine coapte)
2 lingurite pasta de ghimbir si usturoi
2 lingurite garam masala
1 baton scortisoara (de 5 cm)
3 pastai cardamom verde
2 cuisoare
2 foi dafin
1 lingurita zahar
50 ml smantana dulce (pentru gatit)
70 gr caju
50 gr unt
1/2 lingurita kashmiri chili
1/4 lingurita chimion macinat
4 linguri ulei
Marinata
1 lingura cu varf pasta de ghimbir si usturoi
2 linguri iaurt
1 lingura ulei
1/2 lingura kashmiri chili
1 lingurita cu varf garam masala
sare
- Se taie pulpele cuburi si se presara cu sare si pasta de ghimbir si usturoi. Se maseaza bine. Se amesteca iaurtul cu ulei, Kashmiri chili si masala si se toarna si acest amestec peste pui. Se maseaza iar bine. Se acopera vasul cu folie si se lasa la marinat, la frigider, pentru 2 ore.
* Kashmiri chili poate fi inlocuit cu amestec de boia dulce si chili pudra; Kashmiri chili este mediu iute. - Se dau rosiile pe razatoare sau se mixeaza bine intr-un robot pentru a obtine un piure.
- Intr-un robot se mixeaza alunele caju pana devin pasta. Daca se incapataneaza sa nu se "lege", adaugati 1 lingurita de ulei si 1 lingura de apa. Mixati pana pasta este foarte fina.
- Se pun cubuletele de pui in tava cuptorului cu hartie de copt. Se dau la cuptor, la 200C pentru 10 minute. Se porneste apoi grill-ul cuptorului si se lasa sa se coaca inca 10 minute, pana se rumenesc usor. Verificati-le des sa nu se arda.
- Intr-o tigaie larga se incinge uleiul. Se adauga scortisoara, cuisoarele, dafinul, cardamomul (toate intregi), garam masala si pasta de ghimbir si usturoi. Se amesteca bine si se prajesc 1 minut.
- Se adauga piureul de rosii, 100 ml apa si sare dupa gust. Se lasa sa fiarba 15 minute la foc mediu, pana sosul scade binisor. Cand a scazut, scoateti aromele intregi din el.
- Mixati bine sosul intr-un blender (sau cu blenderul vertical) pana devine foarte fin.
- Adaugati in sos zaharul, pasta de caju si untul si lasati-l pe foc pana acestea se dizolva in sos.
- Adaugati smantana, Kashimiri chili si chimionul. Amestecati pana se omogenizeaza si sosul da cateva clocote.
- Adaugati cubuletele de pui (care pana acum ar trebui sa fie gata coapte). Amestecati si lasati inca 5 minute la foc mic.
- Serviti curry-ul cu extra smantana turnata deasupra si presarat cu coriandru verde sau patrunjel tocat.
Kashmiti chili
Puiul la marinat
Puiul in tava
Puiul copt
Prajim condimentele in ulei
Sosul cu caju si unt
Adaugam smantana
Adaugam chili si chimion
Adaugam puiul