Curry rosu de creveti
Retete asiatice Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple
Un curry tailandez picant, cu arome fine (asta mai ales daca-l comparam cu un curry indian). Este gata in 10 minute. La fix, pana fierbe orezul jasmine.
Ca sa va faceti o idee despre aroma acestui curry va scriu ce contine pasta curry rosie: ardei iuti uscati, usturoi, lemongrass, galangal, ceapa, pasta de creveti, coaja de kaffir lime, sare, piper =P~
Ingrediente
500 gr creveti decorticati
1 lingura cu varf pasta curry rosie (red curry paste)
1 ceapa mica
120 ml lapte de cocos
2 frunze kaffir lime (sau 1/2 lingurita coaja de lime razuita)
1 ligurita sos de peste (fish sauce)
2 linguri ulei
Portii: 3-4
- Se caleste ceapa in uleiul incins pana se inmoaie.
- Se adauga pasta curry si se amesteca pana se dizolva in ulei. Se prajeste inca 1 minut, pana simtiti ca miroase.
- Se adauga laptele de cocos, 50 ml apa si frunzele de lime rupte bucatele. Se aduce la fierbere.
- Se pun crevetii si se fierbe 1-2 minute (in functie de marimea crevetilor folositi), pana crevetii devin roz.
- Se condimeneaza cu sos de peste.
- Se serveste cu orez fiert.
Curry rosu de creveti
Curry rosu de creveti
Curry rosu de creveti