Frigarui de creveti cu sos de mango
Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete pentru gratar Retete simple
Buni intr-o zi cu soare. Buni pentru un party la gratar. Creveti picanti cu sos dulce-acrisor.
Ingrediente
30 creveti (650 gr necuratati)
2 linguri sos Sriracha
2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
1/2 lingurita miere (sau zahar)
5 fire patrunjel
sare, piper negru
Sos de mango
1/2 mango mare (bine copt si aromat)
1/2 lime
2 linguri ulei de masline
sare, piper negru
Bucati: 6
- Se curata crevetii, se clatesc sub jet de apa si se usuca bine cu servetele.
- Intr-un bol se amesteca bine sosul Sriracha, usturoiul strivit, uleiul si mierea. Se toarna peste creveti, se adauga patrunjelul tocat, sare si piper. Se amesteca totul bine.
- Se lasa crevetii la marinat cateva ore la frigider sau 1 ora la temperatura camerei, daca va grabiti.
- Chiar inainte de a pregati crevetii preparati sosul: puneti in robotul de bucatarie pulpa de la 1/2 mango, coaja de la 1/2 lime, sucul de la 1/2 lime (2 linguri suc), uleiul, putina sare si piper negru. Mixati bine in robot, pana aveti o crema fina.
- Se insira crevetii, cate 5 pe fiecare frigaruie, asa cum vedeti in poza 2.
- Se incinge bine gratarul (sau tigaia grill, fara adaos de grasime, 5 minute la foc maxim). Se aseaza frigaruile pe gratar, fara a le inghesui. Se prajesc pe ambele parti pana prind urme frumoase de gratar (cca 2 minute / parte).
* daca folositi o tigaie grill si nu un gratar clasic, puteti praji crevetii si daca nu aveti frigarui, doar ii asezati in tigaie la distanta unii de altii - Se servesc crevetii fierbinti cu sosul de mango.
Crevetii marinati
Crevetii pe frigarui