Frigarui de creveti cu sos de mango

Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete pentru gratar Retete simple

Buni intr-o zi cu soare. Buni pentru un party la gratar. Creveti picanti cu sos dulce-acrisor.

Ingrediente

30 creveti (650 gr necuratati)
2 linguri sos Sriracha
2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
1/2 lingurita miere (sau zahar)
5 fire patrunjel
sare, piper negru

Sos de mango

1/2 mango mare (bine copt si aromat)
1/2 lime
2 linguri ulei de masline
sare, piper negru

Bucati: 6

  1. Se curata crevetii, se clatesc sub jet de apa si se usuca bine cu servetele.
  2. Intr-un bol se amesteca bine sosul Sriracha, usturoiul strivit, uleiul si mierea. Se toarna peste creveti, se adauga patrunjelul tocat, sare si piper. Se amesteca totul bine.
  3. Se lasa crevetii la marinat cateva ore la frigider sau 1 ora la temperatura camerei, daca va grabiti.
  4. Chiar inainte de a pregati crevetii preparati sosul: puneti in robotul de bucatarie pulpa de la 1/2 mango, coaja de la 1/2 lime, sucul de la 1/2 lime (2 linguri suc), uleiul, putina sare si piper negru. Mixati bine in robot, pana aveti o crema fina.
  5. Se insira crevetii, cate 5 pe fiecare frigaruie, asa cum vedeti in poza 2.
  6. Se incinge bine gratarul (sau tigaia grill, fara adaos de grasime, 5 minute la foc maxim). Se aseaza frigaruile pe gratar, fara a le inghesui. Se prajesc pe ambele parti pana prind urme frumoase de gratar (cca 2 minute / parte).
    * daca folositi o tigaie grill si nu un gratar clasic, puteti praji crevetii si daca nu aveti frigarui, doar ii asezati in tigaie la distanta unii de altii
  7. Se servesc crevetii fierbinti cu sosul de mango.

Crevetii marinati

Crevetii pe frigarui

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...