Iaurt cu granola si capsuni
Retete cu fructe Retete cu iaurt Retete pentru Mic Dejun Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii
Oare mai trebuie sa va spun cat de buna este aceasta combinatie? Spumoasa, cremoasa, crocanta, proaspata, aromata =P~ 6 pahare duminica, aproape numai asta am mancat toata ziua.
Ingrediente
2 iaurturi grecesti (150 -200 gr)
8 capsuni aromate
granola cu seminte si miere
Sos de capsuni coapte
250 gr capsuni
15 gr zahar pudra (optional)
Portii: 2
- Capsunile pentru sos se curata de codite si se taie in 2-4 bucati, in functie de marime. Cele foarte mici se pot lasa intregi. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor la 200C timp de 25 minute (pana capsunile sunt coapte si sosul lasat de ele e siropos).
- Se pun capsunile coapte intr-un blender si se mixeaza piure fin. Se gusta si daca sosul e acrisor se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza cateva secunde. Va rezulta un sos spumos. Se lasa sosul sa se raceasca.
* se poate prepara mai mult sos, se pastreaza bine la frigider timp de 3-4 zile. - Capsunile proaspete se curata de codite si se taie in patru.
- In doua pahare/cupe de sticla se pune cate jumatate din sosul de capsuni. Deasupra fiecaruia se pune 1/3 dintr-un iaurt. Se presara un strat generos de granola. Peste granola se pun felii de caspuni proaspete (cam 4 capsuni / portie). Se pune deasupra restul de iaurt. Se presara inca putina granola.
Capsunile intra la cuptor
Capsuni coapte
Sos de capsuni coapte