Lecso cu razalai

Ingrediente

3 ardei de gradina (galbeni sau verde-deschis; cca 300 gr))
2 cepe medii (cca 200 gr)
1 rosie mare si foarte coapta (cca 300 gr)
2 ardei semi-iuti bulgaresti
1 lingurita boia dulce
150 gr razalai uscati
1 carnat polonez (cca 150 gr)
1/4 legatura patrunjel
3 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 3

  1. In uleiul incins se adauga ceapa solzisori si ardeii curatati de cotoare si taiati patrate. Se soteaza 2 minute la foc mediu, apoi se pune capacul pe cratita si se inabusa legumele la foc mic, cam 15 minute, pana se inmoaie bine de tot. Cam la 5 minute, ridicati capacul si amestecati.
    * acest pas se poate face si mai repede, prin calirea la foc mediu, amestecand des in legume pana se inmoaie si incep sa prinda un pic de culoare.
  2. Se adauga razalaii si patrunjelul tocat si se calesc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
  3. Se trage oala de pe foc si se adauga boiaua. Se amesteca pana razalaii se coloreaza uniform. Se adauga 2 1/2 cani apa si se presara sare si piper negru.
  4. Se aduce la fierbere. Se da focul la mediu spre mic si se fierbe cu capac timp de 10 minute. Dupa acest timp razalaii sunt umflati dar nu fierti de tot.
  5. In acest timp se cresteaza rosia in X, se opareste 15 secunde si apoi se curata de coaja si zona unde a fost codita. Se toaca cubulete.
  6. Se adauga rosia in oala si se mai fierbe cu capac inca 5 minute.
  7. Se adauga carnatul taiat rondele (sau jumatati de rondele) si se mai fierbe inca 5 minute tot cu capac. Se drege de sare.
  8. Se serveste imediat.

Calim ceapa si ardeii

Se adauga razalaii si patrunjelul

Se fierbe pana razalaii se umfla

Se adauga rosia si apoi carnatii

Lecso cu razalai

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...