Lecso cu razalai
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu paste Retete ieftine Retete simple Retete din Ungaria
E din nou vremea pentru un lecso.
Ingrediente
3 ardei de gradina (galbeni sau verde-deschis; cca 300 gr))
2 cepe medii (cca 200 gr)
1 rosie mare si foarte coapta (cca 300 gr)
2 ardei semi-iuti bulgaresti
1 lingurita boia dulce
150 gr razalai uscati
1 carnat polonez (cca 150 gr)
1/4 legatura patrunjel
3 linguri ulei
sare, piper negru
Portii: 3
- In uleiul incins se adauga ceapa solzisori si ardeii curatati de cotoare si taiati patrate. Se soteaza 2 minute la foc mediu, apoi se pune capacul pe cratita si se inabusa legumele la foc mic, cam 15 minute, pana se inmoaie bine de tot. Cam la 5 minute, ridicati capacul si amestecati.
* acest pas se poate face si mai repede, prin calirea la foc mediu, amestecand des in legume pana se inmoaie si incep sa prinda un pic de culoare. - Se adauga razalaii si patrunjelul tocat si se calesc inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
- Se trage oala de pe foc si se adauga boiaua. Se amesteca pana razalaii se coloreaza uniform. Se adauga 2 1/2 cani apa si se presara sare si piper negru.
- Se aduce la fierbere. Se da focul la mediu spre mic si se fierbe cu capac timp de 10 minute. Dupa acest timp razalaii sunt umflati dar nu fierti de tot.
- In acest timp se cresteaza rosia in X, se opareste 15 secunde si apoi se curata de coaja si zona unde a fost codita. Se toaca cubulete.
- Se adauga rosia in oala si se mai fierbe cu capac inca 5 minute.
- Se adauga carnatul taiat rondele (sau jumatati de rondele) si se mai fierbe inca 5 minute tot cu capac. Se drege de sare.
- Se serveste imediat.
Calim ceapa si ardeii
Se adauga razalaii si patrunjelul
Se fierbe pana razalaii se umfla
Se adauga rosia si apoi carnatii
Lecso cu razalai