Melcisori cu scortisoara si piersici la cuptor
Retete desert Retete cu fructe
O reteta interesanta cu piersici pe care daca o preparati in forme individuale devine un desert elegant.
Ingrediente
Piersici
1 kg piersici
70 gr zahar
1/2 lingurita scortisoara
sucul de la 1/2 lamaie
Melcisori
200 gr faina
50 gr unt rece + 1 lingura unt
180 ml smantana
4 linguri zahar
2 lingurite praf de copt
un varf cutit sare
1 lingurita scortisoara
- Piersicile le curatati de samburi si le taiati felii subtiri. Le stropiti cu sucul de lamaie, apoi le amestecati cu zahar si scortisoara. Le asezati intr-o tava de 20cm X 25cm si le dati la cuptor la 190C pentru 20 minute.
- In acest timp preparati melcisorii: in robot (mixer) puneti faina, 2 linguri zahar, sarea si praful de copt si mixati cateva secunde. Adaugati untul (50 gr) taiat felii si mixati iar pana obtineti un amestec ca pesmentul. Adaugati smantana si mixati pana se leaga aluatul.
- Intindeti o foaie dreptunghiulara din aluat pe o suprafata tapetata cu folie si data cu faina.
- Topiti lingura de unt ramasa. Ungeti foaia cu el.
- Amestecati restul de 2 linguri zahar cu 1 lingurita scortisoara. Presarati-l pe foaie in mod uniform.
- Rulati foaia pe latura mare (va puteti ajuta de folia de dedesubt) si apoi taiati ruloul obtinut in felii groase de 2 degete folosind un cutit foarte ascutit pe care-l treceti din cand in cand prin apa rece.
- Scoateti piersicile de la cuptor si asezati melcisorii deasupra. Dati din nou la cuptor pentru inca aprox. 40 minute.
- Serviti caldut sau rece.
Introducem piersicile la cuptor
Pregatim aluatul
Intindem foaie si presaram zaharul cu scortisoara
Rulam pe latura mare
Asezam melcisorii pe piersicile fierbinti
Scosi de la cuptor
Melcisori cu scortisoara si piersici la cuptor