Menemen
Retete cu legume Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete turcesti
Papara cu legume in stil turcesc, aromata si cremoasa.
Ingrediente
4 oua
1 ceapa mica (cca 50 gr)
2 ardei semi-iuti bulgaresti
1 rosie medie spre mica, bine coapta (cca 150 gr; 5 linguri pulpa de rosii)
2 linguri ulei (poate fi ulei de masline cu gust mai neutru)
sare, piper, pul biber
patrunjel
Portii: 2
- Se toaca ceapa marunt. Se curata ardeiul de cotoare si seminte si se taie bucati. Se calesc in ulei, la foc mic, pana ceapa se inmoaie, fara sa se rumeneasca insa (undeva spre 10 minute).
- Se adauga rosia data pe razatoare (o taiati in doua si o dati pe razatoare cu partea taiata pana ramaneti doar cu coaja in mana) si se continua calirea, amestecand din cand in cand, pana uleiul se aduna pe margini (cca 5 minute). Se presara cu sare, piper negru macinat si fulgi de chili.
- Se sparg ouale intr-un bol si se bat numai pana cand galbenusurile sunt sparte si usor amestecate in albus. Nu le omogenizati prea tare.
- Se da focul sub tigaie la mic si se toarna ouale. Cu o lingura de lemn amestecati constant in oua, insistand pe fund si pe margini unde are tendinta sa se coaguleze mai repede. Amestecati incet, lenes, dar constant. Incet, incet veti vedea ca se coaguleaza. Daca vi se pare ca se coaguleaza prea tare si prea repede, trageti tigaia de pe foc si continuati sa amestecati. Cand pe margini incepe sa arate usor prea uscata va puteti opri, luati tigaia de pe foc. Papara trebuie sa fie moale, ca o mamaliga.
- Serviti papara presarata cu patrunjel verde tocat.
Adaugam piureul de rosii peste ceapa si ardeii caliti
Pana arata asa... uleiul se aduna pe margini
Se amesteca usor si constant in oua pana arata asa