Niku Miso, carne cu miso
Retete asiatice Retete cu carne de curcan Retete cu carne de pui
Poate va ganditi ca e cam "subtirica" reteta... Dar pasta ramen e atat de complexa si delicioasa incat e nevoie doar de putina pentru a transforma carnea tocata de pui sau curcan intr-un preparat delicios, numit Niku Miso in bucataria japoneza. Mai punem alaturi o movilita de orez japonez si un bol cu salata de cruditati si avem o masa sanatoasa, echilibrata. Face parte din planul meu pentru o silueta subtirica.
Ingrediente
400 gr carne tocata de pui (sau curcan)
100 gr pasta ramen
piper negru
Portii: 4
Calorii: 265 cal / portie
- Se incinge bine un wok larg sau o tigaie larga si se unge cu putin ulei. Daca aveti doar tgaie mai mica, preparati carnea in doua ture, sa nu fie inghesuita in tigaie.
- Se adauga carnea tocata si se rasneste piper negru. Cu focul la maxim sotatm carnea, rupand cu lingura carnea, sa se desfaca in bucatele cat mai mic.
- Imediat ce carnea si-a schimbat culoarea peste tot, dati focul la mic si adaugati pasta ramen si sotati impreuna inca 2 minute. Parca e si mai buna reincalzita.
- Serviti carnea calda, cu 100 gr orez japonez si o portie de salata crocanta. Presarati si ceapa verde daca aveti. Totul va avea putin peste 500 calorii si peste 35 gr proteina.