Oua marmorate cu rosii pe gratar
Retete cu legume Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou
Ce sa fie in dimineata asta: oua ochiuri sau omleta? Daca nu va puteti hotara alegeti varianta de mijloc: ouale marmorate. Cea mai potrivita garnitura pentru ele sunt rosiile pe gratar.
Ingrediente
4 oua
1 rosie medie
1 lingura ulei
sare, piper negru
Sos de busuioc
2 frunze mari de busuioc
1 priza oregano uscat
4 linguri ulei masline extravirgin
1 priza sare grunjoasa de mare
Portii: 2
- Pentru sos: se pune busuiocul cu sarea grunjoasa in mojar si se piseaza un pic, sa se zdrobeasca. Se adauga 2 linguri de ulei si se mai piseaza pana busuiocul e maruntit bine. Se adauga restul de ulei si oregano si se amesteca.
- Se taie rosia rondele groase (o rosie normala vine taiata cam in 3-4 felii, dupa ce decupati o felie subtire in zona unde a fost codita; daca rosia e mai mica se poate taia in jumatate). Se ung feliile cu ulei.
- Se incinge foarte tare o tigaie grill, fara a pune grasime in ea (cca 5 minute, la foc mare). Se adauga rosille si se grilleaza cate 2 minute / parte. Trebuie sa se inmoaie pe gratar, dar nu atat de tare incat sa se rupa cand le luati. Ca sa le scoateti din tigaie va puteti ajuta de o paleta.
- Se scot rosiile pe o farfurie.
- Intr-o tigaie mica (cca 16 cm) se adauga putin ulei (intre 1/2 si 1 lingura). E preferabil sa se foloseasca o tigaie antiaderenta, in care ouale nu se lipesc, astfel veti folosi putin ulei.
- Se pun cate doua oua deodata in tigaie. Cu o lingura se sparg galbenusurile si se amesteca usor in acea zona, sa se amestece galbenusul cu albusul. Se condimenteaza cu sare si piper negru.
- Imediat ce albusurile devin alb-opac intoarceti ouale cu o paleta. Daca se rup, nu e o problema, intoarceti pe rand toate bucatile. Lasati-le doar cateva secunde sa se faca si pe a doua parte.
- Scoateti ouale marmorate direct pe farfurie. Asezati alatui cate 2 felii de rosie coapta pe care le stropiti cu sos de busuioc.
Se pun ouale in tigaie
Se sparge galbenusul si se condimenteaza
Se intoarce "omleta"