Paine cu sunca si cascaval

Retete aluaturi Retete aperitive Retete cu branza Retete Sandwich

Weekendul care a trecut am fost in mare chef de gatit, asa ca pe langa gulas am copt si o painica umpluta cu sunca si cascaval, dupa o idee de la Anna Olson. Practic e un sandwich gata preparat. E foarte comod de pus in pachetelul pentru serviciu sau scoala. In loc de sunca puteti folosi resturi de friptura taiata fasiute subtiri.

Ingrediente

Aluat

220 ml apa calduta
2 linguri ulei de masline
1/2 pliculet drojdie uscata (3.5gr)
1 lingurita miere de albine
350 gr faina alba
1 1/2 lingurite sare
putin ulei pentru uns tava

Umplutura

6 felii subtiri sunca
150 cascaval razuit
piper

  1. Puneti ingredinetele de aluat in masina de paine in ordinea din reteta si programati pe programul de framantat si dospit.
    Daca nu aveti masina, dizolvati drojdia si mierea in apa. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul e elastic si se desprinde de pe maini. Lasati la crescut minim 1 ora intr-un bol acoperit, asezat la loc caldut.
  2. Sunca se prajeste putin, fara grasime. Se scoate pe servetele sa se absoarba grasimea lasata.
  3. Aluatul crescut se pune pe masa de lucru data cu faina si cu mainile usor date cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara. Se aseaza feliile de sunca deasupra, apoi presaram cascavalul. Putem presara deasupra condimente (piper, oregano, rozmarin etc.) Ridicam marginile aluatului (pe partea lunga) si apoi din partea opusa rulam.
  4. Se unge o tava de chec de 12cm x 30cm cu ulei si se aseaza ruloul inauntru. Se introduce tava intr-o punga si se lasa la loc caldut la crescut inca 30-45 minute.
  5. Se introduce la cuptor la la 200C pentru 30 -35 minute pana e usor rumena deasupra.
  6. Se lasa sa se raceasca acoperita cu un prosop, apoi se poate felia.

Intindem aluatul

Asezam umplutura

Ridicam marginile pe lungime

Rulam

In tava unsa

Paine cu sunca si cascaval

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...