Pasta Primavera

Retete cu legume Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Pasta Primavera

Mult verde si miros de liliac, asa e in cartierul meu acum. Atmosfera de ieri m-a inspirat sa fac aceste paste cu FOARTE multe legume verzi si un sos alb lejer cu aroma de lamaie. Acum si pastele stiu ca e primavara.

Ingrediente

200 gr paste scurte (penne)
200 gr sparanghel verde
150 gr broccoli
100 gr dovlecel (1/2 dovlecel mic)
50 gr mazare (proaspata sau congelata)
1 mana de spanac (cca 35 gr)
10 frunze busuioc
4 catei de usturoi
coaja rasa de la 1/4 lamaie mica
50 gr parmezan
50 gr iaurt grecesc (1 lingura cu varf)
100 ml smantana dulce pentru gatit (15 %)
4 linguri ulei masline
sare, piper negru

Portii: 2-3

  1. Sparanghelul se taie segmente de 1-2 cm, lasand varfurile intregi. Broccoli se desface buchete si se taie felii. Dovlecelul se taie cuburi de 2 cm. Spanacul se toaca mare sau se lasa intreg daca e baby. Usturoiul se taie felii.
  2. Intr-un bol se amesteca parmezanul razuit (lasati putin pentru servire), iaurtul, smantana si coaja de lamaie. Se adauga piper negru macinat.
  3. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet.
  4. Cat fierb pastele se pregatesc legumele. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie laga (macar 26 cm). Se adauga usturoiul si se caleste 30 secunde la foc mic.
  5. Se adauga dovlecelul (si sparanghelul daca e foarte gros) si se da focul la mediu. Se caleste, amestecand des pana dovlecelul incepe sa se rumeneasca pe ici pe colo (cca 2-3 minute).
  6. Se adauga broccoli, sparanghelul (daca e mai subtire) si mazarea (daca e proaspata). Se soteaza, amestecand des pana toate legumele sunt facute dar inca al dente (cca 8 minute). Se presara cu putina sare in timpul sotarii.
  7. Se adauga spanacul (si mazarea daca e congelata) si se mai soteaza maxim 1 minut, doar pana spanacul se "ofileste".
  8. Se trage tigaia de pe foc si se adauga sosul de parmezan. Se amesteca bine cu legumele.
  9. Se adauga pastele scurse si busuiocul tocat si se amesteca pana pastele se acopera de sos. Se drege de sare si piper. Se servesc imediat cu parmezan.

 

Legumele sotate

Legumele sotate

Adaugam spanacul si mazarea

Adaugam spanacul si mazarea

Adaugam sosul

Adaugam sosul

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

Silvia  acum 9 ani - 7 Mai 2015 11:19  

Mai ce bunatate,ai dreptate ca a venit primavara si sa trecem la mancare cat mai verde.
Multumesc Ioana pentru reteta,vi mereu cu ceva nou si atunci cand nu am inspiratie. :)
 

Ioana  acum 9 ani - 7 Mai 2015 11:23  

da, tot verdele pe care l-am gasit l-am pus in aceasta reteta. doar mazarea nu a aparut inca, dar se poate folosi congelata pana atunci.
ieri a fost o zi extraordinar de frumoasa la cluj si am stat mai mult in parc, in piata, iar seara am gatit cu geamurile larg deschise la balcon (prima data anul acesta). parca a fost o zi de concediu.
 

Silvia  acum 9 ani - 7 Mai 2015 12:01  

Zi frumoasa a fost si in Bucuresti si parca ne-a trezit la viata,dar astazi este urat ploua si un cer trist,deci verdele din paste este binevenit. ;)
 

Olga  acum 9 ani - 7 Mai 2015 19:50  

Am cautat azi broccoli proaspat in toate magazinele din drumul meu, si n-am gasit, si chiar am remarcat de ceva vreme ca nu e in magazine. Dar m-am gandit ca s-o fi terminat sezonul lui, si am luat congelat. Presupun ca daca e congelat, se adauga odata cu mazarea congelata?
 

Ioana  acum 9 ani - 7 Mai 2015 20:17  

la Kaufland era ieri broccoli. dar e bun si congelat si da il adaugi catre final doar sa se decongeleze, altfel se inmoaie prea tare.
 

teodora  acum 9 ani - 13 Mai 2015 07:02  

Sa nu se supere onorata asistenta pe mine dar,fetelor,primavara inseamna leurda,stevie si daaaa ...spanac ( poate avem noroc si fara azotati )ceapa verde si tot ce inseamna verde de PRIMAVARA.Nu mazare congelata,brocoli,dovlecei care-i avem inca prin congelator.Am fost rea ? Ioana stie ca imi plac retele ei.Esti desavarsita,doar titlu n-a fost chiar de ,, primavara ".
 

Ioana  acum 9 ani - 13 Mai 2015 08:04  

si sparanghelul e leguma de primavara. in afara de mazare totul a fost proaspat.
Nu eu le-am dat numele. Pastele astea au fost create de un bucatar din New York in anii 70 si asta aveau ei primavara in piata :) se numesc asa si fiindca legumele folosite sunt predominant verzi si gatite al dente.
 

teodora  acum 9 ani - 13 Mai 2015 13:28  

Ei ,daca e de la New York...e altceva.Eu ,cu gandul la pastele astea,am luat cartofi noi din piata si muuuulte verdeturi.Eu fac acesti cartofi cu putina apa,putin ulei presar rozmarin si putina sare...si cu salata mea verde,verde...minunat.Succes ,draga Ioana.Nu te-ai suparat pe mine,nu ?
 

Ioana  acum 9 ani - 13 Mai 2015 13:45  

nu m-am suparat. nu aveai de unde sa stii ca reteta vine din New York si acolo primavara se pare ca e altfel :p

inca n-am luat cartofi noi... astept ceva... nu stiu inca ce. cred ca mi-e un pic groaza. anul trecut bunica-mea a avut cei mai buni cartofi noi ever si ma tot gandesc ca astia din piata nu se vor ridica la acel nivel si voi fi dezamagita.
 

Ioana  acum 9 ani - 18 Mai 2015 19:11  

am luat cartofi noi... sunt asa cum am banuit, nu i-am nimerit :(
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...