Pasta Primavera
Retete cu legume Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Mult verde si miros de liliac, asa e in cartierul meu acum. Atmosfera de ieri m-a inspirat sa fac aceste paste cu FOARTE multe legume verzi si un sos alb lejer cu aroma de lamaie. Acum si pastele stiu ca e primavara.
Ingrediente
200 gr paste scurte (penne)
200 gr sparanghel verde
150 gr broccoli
100 gr dovlecel (1/2 dovlecel mic)
50 gr mazare (proaspata sau congelata)
1 mana de spanac (cca 35 gr)
10 frunze busuioc
4 catei de usturoi
coaja rasa de la 1/4 lamaie mica
50 gr parmezan
50 gr iaurt grecesc (1 lingura cu varf)
100 ml smantana dulce pentru gatit (15 %)
4 linguri ulei masline
sare, piper negru
Portii: 2-3
- Sparanghelul se taie segmente de 1-2 cm, lasand varfurile intregi. Broccoli se desface buchete si se taie felii. Dovlecelul se taie cuburi de 2 cm. Spanacul se toaca mare sau se lasa intreg daca e baby. Usturoiul se taie felii.
- Intr-un bol se amesteca parmezanul razuit (lasati putin pentru servire), iaurtul, smantana si coaja de lamaie. Se adauga piper negru macinat.
- Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet.
- Cat fierb pastele se pregatesc legumele. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie laga (macar 26 cm). Se adauga usturoiul si se caleste 30 secunde la foc mic.
- Se adauga dovlecelul (si sparanghelul daca e foarte gros) si se da focul la mediu. Se caleste, amestecand des pana dovlecelul incepe sa se rumeneasca pe ici pe colo (cca 2-3 minute).
- Se adauga broccoli, sparanghelul (daca e mai subtire) si mazarea (daca e proaspata). Se soteaza, amestecand des pana toate legumele sunt facute dar inca al dente (cca 8 minute). Se presara cu putina sare in timpul sotarii.
- Se adauga spanacul (si mazarea daca e congelata) si se mai soteaza maxim 1 minut, doar pana spanacul se "ofileste".
- Se trage tigaia de pe foc si se adauga sosul de parmezan. Se amesteca bine cu legumele.
- Se adauga pastele scurse si busuiocul tocat si se amesteca pana pastele se acopera de sos. Se drege de sare si piper. Se servesc imediat cu parmezan.
Legumele sotate
Adaugam spanacul si mazarea
Adaugam sosul