Paste cu broccoli
Retete din Italia Retete cu legume Retete cu paste Retete rapide Retete simple
Reteta siciliana este preferata mea cand vine vorba sa gatesc ceva cu broccoli.
Uneori o fac intr-o varianta mai simpla: in loc de ceapa calesc cativa catei de usturoi, iar in loc de passata pun putin sofran pentru culoare.
Ingrediente
1 capatana broccoli (cca 500 gr)
250 gr paste scurte
1 ceapa
3 fileuri ansoa in ulei
6 linguri passata
3 linguri pinoli
3 linguri ulei masline
sare, piper
Portii: 3-4
- Intr-o oala se pune multa apa cu sare la fiert.
- Se desface broccoli buchetele mici. Se pune in apa care fierbe si se lasa la fiert intre 5 si 8 minute, pana e fiert dar nu moale. Se scoate din apa, se pune intr-o strecuratoare si se trece repede sub jet de apa rece ca sa oprim fierberea si sa pastram culoarea verde.
- In aceeasi apa in care a fiert broccoli se pun la fiert pastele, dupa instructiunile de pe pachet.
- Intr-o tigaie se incinge uleiul si in el se caleste ceapa tocata marunt.
- Cand s-a inmuiat, se adauga fileurile de ansoa tocate si se mai lasa 1 minut la prajit.
- Se adauga passata, putin piper si 100 ml apa din apa in care fierb pastele si se lasa la fiert la foc mic cca 10 minute. Daca vi se pare ca sosul este prea uscat in timpul asta mai adaugati apa de pe paste.
- Se adauga pinoli si se mai dau cateva clocote.
- Se pun in sosul de mai sus pastele strecurate si se amesteca pana sunt acoperite de sos.
- Se adauga broccoli si sare dupa gust si se amesteca usor.
- Se serveste presarat cu parmezan.