Paste cu legume la cuptor
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu paste Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene
O reteta versatila, de "curatat" frigiderul ;)
Ingrediente
250 gr paste scurte
125 gr mozzarella
125 gr cascaval afumat
1 ceapa mica
1 ardei mic
1 dovlecel mic
1/2 vanata mica
5 ciuperci champignon
5 frunze busuioc
2 linguri ulei
sare, piper
Sos parmezan
50 gr unt
1 lingura faina alba
250 lapte fierbinte
50 gr parmezan
sare
Portii: 4
- Se incinge bine uleiul si se calesc in el ceapa, ardeii tocati (dar nu foarte marunt), si vanata cubulete, pana se inmoaie un pic.
- Se adauga restul legumelor taiate cubulete. Se soteaza la foc mare pana sunt facute, dar nu foarte moi.
- Se iau legumele de pe foc si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga si busuiocul tocat.
- Se pune la fiert multa apa cu sare. Se pun pastele la fiert dupa instructiunile de pe pachet.
- Cat timp fierb pastele, se pregateste sosul alb folosind instructiunile de aici. Se ia sosul de pe foc si se adauga in transe parmezanul razuit, amestecand dupa fiecare transa pana se topeste.
- Se amesteca pastele fierte si scurse cu legumele sotate. Se adauga sosul parmezan peste ele si se drege amestecul de sare.
- Se pune tot amestecul intr-un vas termorezistent. Se rupe mozzarella deasupra. Se presara cascavalul afumat razuit.
- Se da vasul la cuptor, la 200C, pana branzeturile sunt topite (cca 20 minute).
- Se serveste cald.
Amestecam pastele cu legumele si sosul
Punem totul in vas termorezistent
Presaram cascaval si mozzarella deasupra
Comentarii (15)
Ultimele comentarii
Ioana acum 12 ani - 24 Septembrie 2012 10:52
nici acum? in weekend s-au postat poze la retete.yo acum 11 ani - 21 Ianuarie 2013 17:53
BunaPot sa adaug la sos si ceva carnita de pui care a ramas de la o supa de pui?
Ioana acum 11 ani - 21 Ianuarie 2013 17:55
sigur ca poti, suna bine combinatia.nicu acum 11 ani - 22 Martie 2013 11:59
inca nu am facut-o dar dupa cum am citit-o sint sigura ca e delicioasa.Daniela acum 10 ani - 26 Februarie 2014 15:28
Am facut ieri aceasta reteta.Ce buna a fost. Si asa am avut 2 mese pentru mine si sotul meu, si nici nu a trebuit sa imi mai bat capul cu pachetelul pentru serviciu.Intra-devar, e un pic de efort dar merita. Si sosul bechamel mi-a iesit foarte gustos si fara cocoloase, ai explicat foarte bine pasii.
adriana acum 10 ani - 5 Mai 2014 13:13
de ce nu sunt retete simple sau mai bine sa fie pastele nefierteIoana acum 10 ani - 5 Mai 2014 13:19
pentru retete simple, cu pasi putini uita-te in aceasta sectiune: [link]laura acum 10 ani - 31 Iulie 2014 22:43
Buna seara ,Credeti ca s-ar potrivi conopida in loc de dovlecel ?Gandesc ca nu, ceva imi spune ca nu da bine cu busuiocul ...
paul acum 8 ani - 4 Decembrie 2015 21:12
An facut si noi reteta astazi si a iesit super! Suntem doi mofturosi culinari dat aceste paste ne-au atins la amandoi coarda sensibila. Multumim :)Florentina Vld acum 7 ani - 30 Decembrie 2016 15:01
Mi-au iesit foarte bune Ioana ,multumesc pentru retete .ma salvezi de fiecare data :)La multi ani .
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email