Paste cu pui si ciuperci

Retete cu branza Retete cu ciuperci Retete cu paste Retete cu carne de pui Retete rapide

Ce faci cand mai ai doar doua pulpe de pui, o mana de ciupercute si niste smantana dulce ramase in frigider? Fugi repede sa vezi daca cutia de paste, care sta deschisa de cateva saptamani, e goala sau esti destul de norocoasa si au mai ramas pe fund suficiente paste pentru doua portii. Cam asa s-a conturat reteta de fata, mai ales ca una dintre rezolutiile de anul acesta este sa fiu mai organizata cu mancarea si sa nu risipesc ingrediente.

Ingrediente

200 gr paste scurte (penne)
150 gr pulpe dezosate sau piept de pui (am folosit 2 pulpe dezosate)
200 gr ciuperci champignon
4 rosii uscate in ulei (optional)
1 catel mare de usturoi
1/2 lingurita oregano (sau cimbru uscat)
30 ml vin alb sec
2 linguri ulei
sare, piper negru

Sos de parmezan

200 ml smantana pentru gatit
50 gr crema de branza
2 linguri cu varf parmezan razuit
sare

  1. Se pune apa multa la fiert cu sare. Cand fierbe apa, se adauga pastele si se lasa la fiert conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Carnea de pui taiata fasiute subtiri se prajeste in uleiul incins pana incepe sa se rumeneasca usor. Se presara cu sare si piper negru. Se scoate cu o paleta pe o farfurie.
  3. In aceeasi tigaie se prajesc usturoiul taiat felii si ciupercile feliate si ele. Se presara cu oregano, sare si piper negru in timp ce le sotati. Cand sunt usor rumene se sting cu vin si se lasa la fiert pana vinul e evaporat aproape de tot. Se scot peste pui.
  4. Se toaca rosiile uscate cubulete mici si se pun in farfuria cu pui si ciuperci.
  5. In tigaia in care ati prajit puiul si ciupercile se adauga smantana si crema de branza. Se fierbe la foc mediu pana branza e topita de tot.
  6. Se trage tigaia de pe foc si se adauga parmezanul, amestecandu-se pana se topeste.
  7. Se adauga ciupercile si puiul in sos (impreuna cu tot sucul lasat in farfurie) si se pune tigaia iar pe foc mediu. Se mai fierbe totul timp de 2-3 minute. Se drege sosul de sare si piper.
  8. Pastele fierte si scurse se adauga in sos si se amesteca bine, sa absoarba sosul. Se drege de sare.
  9. Se servesc calde, presarate cu parmezan si patrunjel tocat.

Prajim puiul

Ciupercile stinse cu vin

Pui, ciuperci si rosii uscate

Sosul parmezan

Sosul pentru paste e gata

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...