Paste cu sos de rosii cherry si anghinare

Retete cu paste Retete de post

Reteta Paste cu sos de rosii cherry si anghinare

Unul dintre cele mai bune sosuri de rosii pe care le-am produs vreodata. Natural dulce, intens, aromat. Si e si cel mai simplu si rapid sos de rosii daca.... toata vara ati uscat rosii cherry, ca mine. Probabil nu e prea tarziu, sambata mai erau rosii cherry in piata, asa ca, nu ezitati #alwaysbepreparedforthebest

Ingrediente

200 gr paste lungi (spaghetti am folosit)
100 gr rosii cherry marinate (scurse de ulei)
2 linguri ulei aromat, de pe rosiile marinate
8 bucati de anghinare in borcan
frunze de busioc
sare

Portii: 2

  1. Se fierb pastele in multa apa cu sare, dupa instructiunile de pe pachet.
  2. Rosiile cherry marinate se mixeaza in robot pana devin pasta. Puteti lua si bucati de usturoi si condimente cand le scoateti din borcan, dar scurgeti-le de ulei sa nu iasa foarte gras sosusl.
  3. Intr-o tigaie larga (cca 28 cm), incingeti uleiul aromat.
  4. Adaugati pasta de rosii si caliti-o cateva minute, doar pana devine un rosu intens (cca 3-4 minute). Catre final adaugati bucatile de anghinare, ele trebuie doar sa se incalzeasca in sos. Dregeti sosul de sare.
  5. Scurgeti pastele (retineti 100 ml apa de pe ele) si puneti-le direct in sos. Presarati-le cu putina sare si apoi adaugati apa retinuta.
  6. Amestecati pana sosul se ingroasa din nou si acopera pastele (cca 2-3 minute).
  7. Adaugati la final cateva frunze de busuioc taiate fasii.
  8. Serviti cald. Sunt bune si reincalzite (le puteti incalzi la microunde sau in tigaie, fara ulei, dar picurati si cateva linguri de apa sa nu se arda sosul).
  9. Sunt bune simple sau cu parmezan ras.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...