Paste cu sos de rosii cherry si anghinare
Retete cu paste Retete de post
Unul dintre cele mai bune sosuri de rosii pe care le-am produs vreodata. Natural dulce, intens, aromat. Si e si cel mai simplu si rapid sos de rosii daca.... toata vara ati uscat rosii cherry, ca mine. Probabil nu e prea tarziu, sambata mai erau rosii cherry in piata, asa ca, nu ezitati #alwaysbepreparedforthebest
Ingrediente
200 gr paste lungi (spaghetti am folosit)
100 gr rosii cherry marinate (scurse de ulei)
2 linguri ulei aromat, de pe rosiile marinate
8 bucati de anghinare in borcan
frunze de busioc
sare
Portii: 2
- Se fierb pastele in multa apa cu sare, dupa instructiunile de pe pachet.
- Rosiile cherry marinate se mixeaza in robot pana devin pasta. Puteti lua si bucati de usturoi si condimente cand le scoateti din borcan, dar scurgeti-le de ulei sa nu iasa foarte gras sosusl.
- Intr-o tigaie larga (cca 28 cm), incingeti uleiul aromat.
- Adaugati pasta de rosii si caliti-o cateva minute, doar pana devine un rosu intens (cca 3-4 minute). Catre final adaugati bucatile de anghinare, ele trebuie doar sa se incalzeasca in sos. Dregeti sosul de sare.
- Scurgeti pastele (retineti 100 ml apa de pe ele) si puneti-le direct in sos. Presarati-le cu putina sare si apoi adaugati apa retinuta.
- Amestecati pana sosul se ingroasa din nou si acopera pastele (cca 2-3 minute).
- Adaugati la final cateva frunze de busuioc taiate fasii.
- Serviti cald. Sunt bune si reincalzite (le puteti incalzi la microunde sau in tigaie, fara ulei, dar picurati si cateva linguri de apa sa nu se arda sosul).
- Sunt bune simple sau cu parmezan ras.