Paste cu sos de rosii
Retete cu legume Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Reteta care a facut echipa e-retete & friends sa functioneze ca unsa la Maratonul Cluj ;) Locul 26 la Stafeta Mixt! Felicitari coechipieri, sa alergam si la anu'!
Ingrediente
200 gr paste scurte
branza rasa (tip parmezan sau cascaval)
Sos de rosii
1 conserva de rosii (de 400 gr)
3 catei de usturoi
50 ml vin rosu sec
1 lingurita cu varf crema de otet balsamic
1 lingurita zahar
1 lingura unt
5 frunze mari de busuioc
2 liguri ulei
sare, piper, fulgi de chili
- Se adauga usturoiul strivit si fulgi de chili dupa gust (am pus 1/4 lingurita) in uleiul incins. Se calesc 30 de secunde, apoi se adauga rosiile (mixate doar 3 pulsuri in robot sau strivite cu furculita). Se adauga imediat vinul, otetul, zaharul, putina sare si piper negru.
- Se aduce totul la fierbere, se da focul a mic si se fierbe cu capac timp de 30 minute.
- Se ridica capacul, se mai lasa 2-3 minute la fiert fara capac, sa mai scada un pic si se adauga untul. Se fierbe inca 2 minute. Se adauga busuiocul tocat. Se drege sosul de sare.
- Intre timp se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg si se adauga in sosul fierbinte. Se amesteca bine, sa se acopere pastele de sos.
- Se servesc pastele calde cu branza rasa.
Adaugam rosiile peste usturoiul calit
Adaugam vinul, crema, zaharul si condimentele
Sosul fiert 30 minute
Adaugam untul
Echipa e-retete & friends