Penne all' arrabbiata

Retete din Italia Retete cu paste Retete de post Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Rosiile de anul acesta au trecut primul test. Am asteptat sa fie aromate si dulci ca sa pot face cel mai bun sos pentru pastele all' arrabbiata.

Ingrediente

600 gr rosii (bine coapte)
2 catei mari de usturoi
1 ardei iute (crud sau uscat; sau fulgi chili)
1/2 lingurita oregano uscat
1 lingurita rasa zahar
5 frunze mari de busuioc proaspat (sau 3 fire patrunjel)
2 linguri ulei masline
250 gr penne
100 gr mozzarella (optional; nu se adauga in varianta de post)
sare, piper

Portii: 2-3

  1. Se pune multa apa la fiert cu sare.
  2. Se incalzeste uleiul. Se adauga usturoiul si ardeiul iute taiat felii. Se prajeste la foc foarte mic pana incepe sa se rumeneasca usor.
  3. Se adauga rosiile decojite si mixate in robot (daca nu aveti robot le puteti da pe razatoare) si oregano. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Aduceti la fierbere.
  4. Adaugati pastele in apa care fierbe.
  5. Fierbeti sosul de rosii, la foc mediu, timp de aproape 15 minute. Amestecati din cand in cand in el, mai ales mai spre final. Gustati sosul si daca pare acid adaugati zaharul.
  6. Cand sosul e gata, mixati-l foarte putin cu un blender vertical. Nu trebuie sa-l faceti fin. Eu bag blenderul in el doar de cateva ori fiindca capata o consistenta mai "legata" si catifelata.
  7. Adaugati busuiocul taiat, pastele scurse si mozzarella rupta bucatele. Amestecati rapid, pana pastele sunt acoperite de sos si mozzarella e topita. In timp ce amestecati gustati de sare.
  8. Se servesc imediat, cat sunt calde, presarate cu parmezan sau pecorino daca doriti.

Prajim usturoiul si ardeiul iute

Adaugam pulpa rosiilor

Sosul fierbe de peste 10 minute

Sosul usor mixat cu busuioc

Adaugam pastele si mozzarella in sos.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...