Piure de cartofi cu branza de capra
Retete cu branza Retete cu cartofi Retete garnituri Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
Pentru cei care s-au saturat de piureul simplu, am un truc: adaugati branza de capra. In plus, folosirea presei pentru piure este de mare ajutor in obtinerea unei texturi uniforme si fine.
Ingrediente
500 gr cartofi fainosi (4 cartofi)
50 gr unt
50 gr braza de capra cu ierburi Provence (sau simpla)
125 ml lapte cald
sare
Portii: 2
- Se pun cartofii la fiert in coaja. Se fierb pana intra usor furculita in ei (in jur de 45 minute).
- Se curata cartofii fierbinti (nu-i lasati sa se raceasca) de coaja. Se trec prin presa pentru piure (vezi poza 1)
- Se adauga sare dupa gust, untul si branza de capra taiate cuburi si se amesteca cu o furculita pana sunt topite pe jumatate.
- Se adauga apoi laptele in 2-3 transe si se amesteca bine. Se drege de sare.
Trecem cartofii prin presa
Comentarii (11)
Ultimele comentarii
Ioana acum 13 ani - 10 Mai 2011 10:44
cel mai "mare" secret sunt cartofii fainosi. de ei depinde un piure bun. apoi ar fi modul in care-i fierbi si cat ii fierbi. daca ii fierbi in coaja este mai bine fiindca nu absorb apa si nici nu exista riscul sa-i fierbi prea tare si sa devina aposi.presa este clar un plus fiindca ii striveste fin si uniform. a mea e de la Ikea, dar am mai vazut pe undeva, doar ca nu-mi mai amintesc unde.
si cantitatea de unt ar fi importanta, dar am facut piure cu ulei de masline foarte bun.
viorica acum 13 ani - 10 Mai 2011 10:54
Piure!!! Niciodata cred ca nu am putut face piure ideala. Nu am presa, dar nu se poate folosit masina de tocat carne sau blender? :)Ioana acum 13 ani - 10 Mai 2011 11:02
viorica, fii atenta cand cumperi cartofii. eu de la piata as vrea sa cumpar, dar din pacate cand intreb vanzatorii daca sunt fainosi sau nu imi zic dupa cum bate vantul si nu are legatura cu cartofii lor... vor doar sa vanda. nu de putine ori m-am trezit cu cartofi nefainosi desi cerusem altceva. asa ca pentru siguranta ii iau de la supermarket pe cei pe care scrie "cartofi pentru piure". la kaufland au cartofi buni acum.blender in niciun caz nu folosi, devin lipiciosi. masina de tocat carne pare o idee mai buna, dar tot ii amesteca pe tub si poate devin lipiciosi. mai bine ramai la instrumentul clasic de cartofi si testeaza cu cartofii de care-ti ziceam. si nu te zgarci la unt!
ramisimion acum 13 ani - 10 Mai 2011 11:40
Arata foarte fin, iar cu branza de capra nu am mancat niciodata. Trebuie sa-l pregatesc, cred ca ierburile provence ii da un gust fin. Din pacate nu am presa dar il fac cu pisatorul si imi iese bine.Ioana acum 13 ani - 10 Mai 2011 11:44
rami, eu am pus branza de capra cu ierburi de la LaColline, produsa in Cluj. este cremoasa, se topeste in piure. si in plus este mai ieftina decat cea de import. dar poti pune de care gasesti si daca nu e cu ierburi adaugi tu dupa gust.Crina M. acum 13 ani - 12 Mai 2011 12:31
Trucul cu branza l-am invatat de la bunica...e asa gustos piureul cu branza :) il poti manca gol fara carne...eu pun branza, unt si smantana in el...iasa cremos si bun :)Ioana acum 13 ani - 12 Mai 2011 12:46
ai dreptate, e bun si gol, e bun si rece sau reincalzit.pishkot acum 13 ani - 22 Iulie 2011 23:14
acum acum il fac si eu ,doar ca am pus cartofii deja la fiert curatzatzi si taiatzi cubulete mai mari ,ii pregatisem ptr un pirea normal,banal,cu unt si sare:(trebuie sa mi iasa mie macar ceva acolo,bun de mancat :)
adelina nicoleta acum 13 ani - 30 Iulie 2011 15:45
super reteta o incerc astazi si va spun dak mi-a placut:* ;) ;) ;)cata acum 13 ani - 14 Noiembrie 2011 19:27
adauga si un catel de usturoi pisat.iese aromat.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email