Piure de Paris
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de Craciun Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
A se citi prospectul inainte de utilizare.
Compozitie: cartofi, lapte, muuult unt si sare.
Utilizare: doar de Craciun, Pasti plus inca o ocazie speciala la alegere / an
Mod de administrare: maxim 2 linguri / portie la adulti si copii
Reactii adverse: o usoare stare de extaz; relaxati-va pana trece
Supradozaj: alergati 30 minute
Pastrare: pe abur
Detinatorul autorizatiei: Joel Robuchon
Ingrediente
600 gr cartofi fainosi (pentru piure sau copt)
200 gr unt nesarat
250 ml lapte fierbinte
sare
- Se fierb cartofii in coaja pana furculita intra usor in ei. Se scurg si se curata imediat, asa fierbinti (tineti cartoful intr-un prosop si cu lama unui cutiti curatati coaja).
- Se trec cartofii fierbinti printr-o presa de piure. Se pun intr-o tigaie larga. Se pune tigaia pe foc mic si se amesteca in cartofii striviti timp de 5 minute, sa se evapore lichidul din ei.
- Se adauga untul taiat cubulete mici, pe rand. Amestecati dupa fiecare transa pana untul e topit.
- Adaugati laptele fierbinte si amestecati cu un tel sa se aereze piureul. Va rezulta un piure cremos. Adaugati sare dupa gust.
- Treceti piureul printr-o sita fina (cate 1-2 linguri pe rand) ca sa iasa mai fin si mai pufos.
- Piureul se serveste imediat in cantitati mici (eventual stropit cu ulei de trufe). Daca nu-l serviti imediat, se acopera cu folie de plastic, apoi se pune un capac pe oala. Se pastreaza pe abur timp de 1 ora.
Cartofii trecuti prin presa
Adaugam untul in transe
Untul e incorporat
Adaugam laptele fierbinte
Trecem piureul prin sita
Comentarii (4)
monika acum 11 ani - 20 Decembrie 2012 14:38
yammyyin legatura cu uleiul de trufe, e adevarat ca nu e facut din trufe veritabile ci din chimicale?
Ioana acum 11 ani - 20 Decembrie 2012 14:50
unele da. dupa pret te poti orienta. eu am unul din italia si pretul a fost maaare pentru cei 100 ml sau cat o fi avand sticluta aia. mai am trufe feliate in ulei, iar acel ulei il folosesc. cand scade uleiul mai adaug peste astfel incat trufele sa ramana acoperite si astfel am ulei de trufe pe termen lung (cat imi rezista trufele in borcan). asta e un truc invatat de la un italian.dar sa stii ca acest piure nu necesita ulei de trufe sau trufe decat daca il servesti cu ceva care se potriveste cu ele sau la o masa gourmet mai pretentioasa. piureul in sine e atat de bun incat multi il vor prefera simplu.
monika acum 11 ani - 20 Decembrie 2012 18:18
oky, merci ioana ;)hilda acum 11 ani - 21 Decembrie 2012 10:43
da, cu adevarat e foarte gustos si "pufos". tips...eu dizolv sarea in laptele fierbinte.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email