Piure de cartofi picant

Retete garnituri Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete salate

Reteta Piure de cartofi picant

Un piure rustic, in care se simt inca bucatelele de cartofi si capere picante pentru a-i da un gust mai deoasebit. Se serveste rece, fie ca si dip, fie ca si garnitura. Si e de post!

Ingrediente

4 cartofi normali
2 linguri capere
1/2 ceapa rosie
2 catei usturoi
cateva fire de marar
5-6 linguri ulei masline
1-2 linguri suc de lamaie
1 lingurita oregano
2 prize piper
sare

  1. Se fierb cartofii in coaja. Se curata si se sfarma cu o furculita.
  2. Caperele si mararul se toaca marunt marunt. Se toaca foarte fin ceapa. Strivim usturoiul. Punem toate acestea plus sare si piper peste cartofi si amestecam bine.
  3. Amestecam uleiul de masline cu sucul de lamaie (puneti 2 linguri de suc daca va plac mancarurile acrisoare in general, daca nu, doar 1 lingura, caci caperele sunt si ele acrisoare) si oregano. Veti vedea ca devine ca o emulsie. Adaugati emulsia peste cartofi si omogenizati.
  4. Serviti rece, ornat cu capere si stropit cu putin ulei de masline.

Amestecam totul

Amestecam totul

Piure de cartofi picant

Piure de cartofi picant

Comentarii (16)

 

Ultimele comentarii

Flory  acum 15 ani - 20 Noiembrie 2009 20:32  

f bun piureul asta!eu mancam asa ceva fara sa stiu ca este o retea de genul asta...fierbeam cartofi iar apoi ii sfaramam cu furculita si puneam ulei de masline cu usturoi si lamaie..mmm, f bun!dar cu capere e si mai bun!!
 

Mira  acum 15 ani - 25 Noiembrie 2009 20:02  

M-am pornit rau pe facut retetele tale, Ioana. :) Am facut in seara asta piureul picant si a iesit un DELICIU!! Eu locuiesc in Olanda de un an si cartofii pe aici sunt cam fara gust. Faceam piure clasic si nu era prea bun. Dar acuma ca am descoperit reteta ta, voi face numai d'asta. Multumesc si tine-o tot asa! ;)
 

Ioana  acum 15 ani - 26 Noiembrie 2009 09:21  

super mira! asta e solutia cand ingredientele de baza nu mai au gustul "normal". mai pui niste verdeturi, niste condimente si deja mancarea va avea alt gust
 

Victoria  acum 14 ani - 13 Februarie 2010 23:48  

cu ce mai putem inlocui caperea? sau fara ea, ce gust va avea?
 

monika  acum 14 ani - 1 Mai 2010 17:50  

delicios iana, l am pregatit pentru azi a iesit super si toti cei de la masa au ramas uimiti de varianta aceasta de piure
 

Ioana  acum 13 ani - 6 Martie 2011 18:37  

Buna Ioana,
Acest piure nu merge cu garnitura de Piept de pui in sos de lamaie si capere?
Ms mult pt retete!
 

Ioana  acum 13 ani - 7 Martie 2011 15:21  

da, ar merge foarte bine, au ingrediente comune
 

Annamaria  acum 12 ani - 8 Noiembrie 2012 21:20  

Cu ce pot fi inlocuite caperele?
Multumesc!
 

Ioana  acum 12 ani - 9 Noiembrie 2012 08:06  

fie pui masline verzi tocate, fie castraveciori murati tocati marunt si pusi intr-un servetel sa se scurga bine (dar in cazul acesta piureul va semana cu salata orientala).
 

Catalina   acum 7 ani - 10 Februarie 2017 21:26  

Voi incerca cu usturoi pudra, adevarul e ca e mai gustos decat usturoiul insusi, desi nu foarte sanatos...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...