Piure de cartofi picant
Retete garnituri Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete salate
Un piure rustic, in care se simt inca bucatelele de cartofi si capere picante pentru a-i da un gust mai deoasebit. Se serveste rece, fie ca si dip, fie ca si garnitura. Si e de post!
Ingrediente
4 cartofi normali
2 linguri capere
1/2 ceapa rosie
2 catei usturoi
cateva fire de marar
5-6 linguri ulei masline
1-2 linguri suc de lamaie
1 lingurita oregano
2 prize piper
sare
- Se fierb cartofii in coaja. Se curata si se sfarma cu o furculita.
- Caperele si mararul se toaca marunt marunt. Se toaca foarte fin ceapa. Strivim usturoiul. Punem toate acestea plus sare si piper peste cartofi si amestecam bine.
- Amestecam uleiul de masline cu sucul de lamaie (puneti 2 linguri de suc daca va plac mancarurile acrisoare in general, daca nu, doar 1 lingura, caci caperele sunt si ele acrisoare) si oregano. Veti vedea ca devine ca o emulsie. Adaugati emulsia peste cartofi si omogenizati.
- Serviti rece, ornat cu capere si stropit cu putin ulei de masline.
Amestecam totul
Piure de cartofi picant
Comentarii (16)
Ultimele comentarii
Flory acum 15 ani - 20 Noiembrie 2009 20:32
f bun piureul asta!eu mancam asa ceva fara sa stiu ca este o retea de genul asta...fierbeam cartofi iar apoi ii sfaramam cu furculita si puneam ulei de masline cu usturoi si lamaie..mmm, f bun!dar cu capere e si mai bun!!Mira acum 15 ani - 25 Noiembrie 2009 20:02
M-am pornit rau pe facut retetele tale, Ioana. :) Am facut in seara asta piureul picant si a iesit un DELICIU!! Eu locuiesc in Olanda de un an si cartofii pe aici sunt cam fara gust. Faceam piure clasic si nu era prea bun. Dar acuma ca am descoperit reteta ta, voi face numai d'asta. Multumesc si tine-o tot asa! ;)Ioana acum 15 ani - 26 Noiembrie 2009 09:21
super mira! asta e solutia cand ingredientele de baza nu mai au gustul "normal". mai pui niste verdeturi, niste condimente si deja mancarea va avea alt gustVictoria acum 14 ani - 13 Februarie 2010 23:48
cu ce mai putem inlocui caperea? sau fara ea, ce gust va avea?monika acum 14 ani - 1 Mai 2010 17:50
delicios iana, l am pregatit pentru azi a iesit super si toti cei de la masa au ramas uimiti de varianta aceasta de piureIoana acum 13 ani - 6 Martie 2011 18:37
Buna Ioana,Acest piure nu merge cu garnitura de Piept de pui in sos de lamaie si capere?
Ms mult pt retete!
Ioana acum 13 ani - 7 Martie 2011 15:21
da, ar merge foarte bine, au ingrediente comuneAnnamaria acum 12 ani - 8 Noiembrie 2012 21:20
Cu ce pot fi inlocuite caperele?Multumesc!
Ioana acum 12 ani - 9 Noiembrie 2012 08:06
fie pui masline verzi tocate, fie castraveciori murati tocati marunt si pusi intr-un servetel sa se scurga bine (dar in cazul acesta piureul va semana cu salata orientala).Catalina acum 7 ani - 10 Februarie 2017 21:26
Voi incerca cu usturoi pudra, adevarul e ca e mai gustos decat usturoiul insusi, desi nu foarte sanatos...Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email