Piure de cartofi cu branza de capra
Retete cu branza Retete cu cartofi Retete garnituri Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
Pentru cei care s-au saturat de piureul simplu, am un truc: adaugati branza de capra. In plus, folosirea presei pentru piure este de mare ajutor in obtinerea unei texturi uniforme si fine.
Ingrediente
500 gr cartofi fainosi (4 cartofi)
50 gr unt
50 gr braza de capra cu ierburi Provence (sau simpla)
125 ml lapte cald
sare
Portii: 2
- Se pun cartofii la fiert in coaja. Se fierb pana intra usor furculita in ei (in jur de 45 minute).
- Se curata cartofii fierbinti (nu-i lasati sa se raceasca) de coaja. Se trec prin presa pentru piure (vezi poza 1)
- Se adauga sare dupa gust, untul si branza de capra taiate cuburi si se amesteca cu o furculita pana sunt topite pe jumatate.
- Se adauga apoi laptele in 2-3 transe si se amesteca bine. Se drege de sare.
Trecem cartofii prin presa