Piure de cartofi cu busuioc

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene

E atat de bun incat l-as putea manca si la desert.

Idee de servire: langa un muchiulet de porc la cuptor si cu putina crema de rosii uscate.

Ingrediente

750 gr cartofi fainosi
10 gr frunze busuioc
125 ml lapte
50 gr unt
50 gr tip parmezan (am folosit branza Horezu)
sare, piper negru

Portii: 2-3

  1. Se curata cartofii si se taie cuburi.
  2. Se pune apa la fiert. Cand clocoteste se adauga busuiocul si se opareste doar 15 secunde. Se scoate cu o paleta cu gauri si se pun direct intr-un bol in care aveti pregatita apa cat mai rece. Continuati sa adaugati apa rece pana busuiocul se raceste.
  3. In apa in care ati oparit busuiocul adaugati cartofii. Fierbeti pana sunt facuti (cca 20 minute).
  4. Intr-o craticioara adaugati laptele si infierbantati-l. Dati focul la mic. Adaugati untul cuburi si parmezanul razuit si amestecati pana se topeste.
  5. Scurgeti cartofii si apoi ii striviti cat mai fin (eu i-am trecut prin presa).
  6. Mixati in robot amestecul de lapte cu frunzele de busuioc scurse bine de apa. Mixati pana busuiocul e cat mai maruntit.
  7. Turnati amestecul de busuioc peste cartofi si amestecati cu o furculita, adaugand sare si piper negru macinat. Daca il vreti mai moale puteti sa mai adaugati putin lapte fierbinte.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...