Prajituri cu iaurt si portocale
Le-am pregatit ieri pentru pachetelul pentru servici. De fapt reteta este de la un blat de tort cu iaurt, dar in loc sa-l coc in forma mare am copt aluatul in forme individuale de muffins ca sa imi fie mai usor sa le iau cu mine.
Ingrediente
240 gr iaurt
180 gr faina
1 lingurita praf de copt
125 gr zahar
50 ml ulei
3 oua
1 esenta vanilie
1 varf cutit sare
coaja de la 1 portocala
sucul de la 2 portocale
putin ulei sau unt pentru uns formele
Portii: 12 bucati
- Se amesteca iaurtul cu faina, praful de copt si sarea. Eu am folosit mixerul.
- Am incorporat zaharul, apoi uleiul si apoi pe rand ouale.
- La sfarsit am pus coaja de portocala si esenta de vanilie. Aluatul rezultat e moale, aproape ca si ce de clatite.
- Intr-o tava de muffins am pus hartiute si le-am uns bine (si pe margini). Am turnat aluat in fiecare hartie folosind un tub de ketchup, mie asa imi e mai usor. Nu am umplut formele fiindca la copt cresc putin prajiturelele.
- Am dat la cuptor la 180C pentru 35 minute. Nu deschideti cuptorul in acest timp!!!
- Le-am scos din cuptor si le-am lasat 10 minute la racit si apoi am cresta fiecare prajitura in partea de sus sub forma de X si am turnat deasupra suc de portocale. Cand s-a absorbit sucul am mai turnat o data ca sa se insiropeze bine.
- Se pastreaza in punga si sunt mai bune a doua zi, aromele sunt mai puternice.
Aluat
Turnam aluatul in forme
Scoase de la cuptor