Pui Cajun la cuptor

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete fara gluten Retete ieftine

Reteta Pui Cajun la cuptor

Cat de ademenitor poate fi iarna un pui tocmai scos din cuptor! Mai ales cand are o culoare perfecta peste tot, de parca ar fi facut la rotisor si carnea atat de bine facuta incat vine singura de pe oase, dar avand in acelasi timp pieptul fraged si suculent. Se mai adauga si o marja de timp de 60 minute in care se pastreaza cald, in caz ca oaspetii intarzie. Numai avantaje!

Ingrediente

1 pui pentru rotisor (cca 1.5 kg)
1/2 lamaie
sare
putin ulei

Condiment Cajun

1 lingura fulgi de ceapa deshidratata
1 lingurita usturoi granulat
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita boia afumata
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita piper negru macinat
1/4 lingurita fulgi de chili

  1. Pentru condiment, se macina toate ingredientele intr-un robot mini sau in masina de macinat cafea. Se pastreaza in borcan inchis. E un condiment simplu dar gustos, potrivit pentru carnea de pui sau cartofi.
  2. Puiul se usca bine cu servetele de hartie. Se presara cu sare peste tot, inclusiv inauntru. In interior se introduce lamaia taiata in 4 bucati.
  3. Se preasara apoi 2 lingurite de condiment Cajun peste pui. Se maseaza sa ajunga peste tot. Puneti apoi putin ulei in palma si masati iar sa se lipeasca bine condimentul de pui.
  4. Se incinge cuptorul al 200C (caldura sus si jos). Puiul se aseaza cu pieptul in sus intr-un vas termorezistent incapator, in care puiul sa stea lejer.
  5. Se introduce puiul in cuptor, cu un etaj mai jos de cel din mijloc (daca se introduce la mijloc, grasimea ajunge pe elementele incinse de sus si se arde, generand fum si miros neplacut).
  6. Se lasa 90 minute la cuptor. Dupa 45 minute se unge peste tot cu grasimea lasata in tava si se intoarce tava in cuptor, ca sa se rumeneasca uniform.
  7. La finalul celor 90 de minute, se unge iar puiul cu grasimea din tava, se opreste cuptorul si se lasa puiul inauntru (minim 30 minute - maxim 60 minute).

Comentarii (4)

 

Simona B  acum 2 ani - 28 Februarie 2022 15:32  

Buna, Ioana! Multumesc pentru toate retetele delicioase :) Te rog sa imi spui daca tava termorezistenta in care se pune puiul la cuptor este lasata de la inceput descoperita sau mai intai se acopera si apoi se descopera la final. Multumesc!
 

Ioana  acum 2 ani - 28 Februarie 2022 15:42  

descoperit de la inceput pana la final si nu se adauga nici alt lichid in tava.
dupa 45 minute vei avea destula grasime in tava cat sa ungi puiul si sa nu se arda pana la finalul coacerii. reteta e testata cu pui cumparat.
eventual, daca folosesti pui tanar DE CASA, poti adauga 2-3 linguri de apa si 1-2 linguri de ulei in tava daca vezi dupa 30 minute ca in tava e putin lichid si exista riscul sa se arda (am patit asta cand am gatit pulpe de la pui de casa, care nu sunt asa apoase).
 

Simona B  acum 2 ani - 28 Februarie 2022 16:07  

Multumesc! :)
 

Ioana  acum 2 ani - 28 Februarie 2022 16:42  

Cu drag!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...