Pui cu ghebe si vin rosu la cuptor
Retete cu ciuperci Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete simple
Pranz de weekend: pui intr-un delicios sos de ghebe si vin rosu.
Ingrediente
500 gr carne de pui (aripi fara varfuri, pulpe)
1 punga ghebe congelate (450 gr)
2 cepe
1 morcov mic
4 catei usturoi
1 lingura pasta de rosii
1/2 conserva de rosii (de 400 gr)
1/4 legatura patrunjel
2 fire cimbru (proaspat sau uscat)
1 lingurita pudra de hribi (optional)
100 ml vin rosu sec
2 linguri ulei
sare, piper
Portii: 3
- Intr-o tigaie larga se rumeneste carnea in ulei incins pe ambele parti. Se presara cu sare si piper. Se scoate carnea pe o farfurie. Daca carnea a lasat multa grasime, se scurge, sa va ramana aprox. 2 linguri.
- Se adauga ceapa tocata fin si morcovul dat pe razatoarea mica si se caleste pana ceapa e moale. Se adauga usturoiul si se mai caleste 1 minut. Se adauga pasta de rosii si se caleste inca 3 minute.
- Se adauga ghebele (congelate) si se lasa pe foc pana se decongeleaza, amestecand pana-si lasa sucul.
- Se adauga vinul, rosiile mixate in blender, pudra de hribi, patrunjelul tocat si frunzulitele de cimbru. Se aduce totul la fierbere si se lasa sa fiarba 5 minute. Trebuie sa aveti un sos consistent, dar totusi usor lichid, fiindca va scadea un pic la cuptor. Daca vi se pare prea gros, in caz ca ghebele nu au lasat multa apa, adaugati 150 ml apa.
- Se condimenteaza sosul de ciuperci cu sare si piper dupa gust.
- Se pune carnea intr-o tava care merge la cuptor. Se toarna sosul de ciuperci peste ea si se scutura sa se aseze bine. Se acopera tava cu folie de aluminiu etansand cat mai bine, ca sa nu se evapore sosul.
- Se da tava la cuptor, la 180C pentru 45 minute (daca ati folosit aripioare) sau 1 ora (daca ati folosit pulpe).
Ceapa si morcovul calite cu pasta de rosii
Ghebele s-au decongelat
Adaugam vinul si rosiile pasate
Puiul cu sos de ghebe in tava