Pui cu migdale
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui
Imi place combinatia dintre carne si orice fel de nuci si alune( pui cu alune, pui cu caju, salata de pui cu alune si portocale) si din cand in cand caut retete noi de acest gen. Ieri am pregatit un pui cu sos pe baza de migdale pe care l-am servit cu cus-cus.
Ingrediente
carne pui (eu am folosit 3 pulpe inferioare, 1 pulpa superioara si 3 aripioare)
150 gr migdale
1 felie paine
3 catei usturoi
1/2 legatura patrunjel
1 lingurita turmenic
1 ceapa
50 ml vin alb sec
200 ml supa sau apa
6 linguri ulei
sare, piper
Portii: 3
- Intr-o tigaie am incins 2 linguri ulei si am adaugat migdalele, painea rupta bucatele mici si usturoiul taiat mare. Le-am calit pana usturoiul s-a rumenit un pic. Le-am rasturnat apoi in robotul de bucatarie, am mai adaugat patrunjelul, sare, piper si turmenicul si le-am mixat pana migdalele s-au maruntit bine.
- In aceeasi tigaie am incins alte 2 linguri ulei si am calit ceapa pana s-a inmuiat. Am adaugat apoi 50 ml vin alb si am lasat sa scada. Am pus ceapa astfel inabusita intr-un vas termorezistent. Peste ceapa am turnat jumatate din amestecul de migdale maruntit.
- In tigaie am incins ultimele 2 linguri ulei si am rumenit puiul pe ambele parti, condimentandu-l cu sare si piper. Am pus bucatile de pui in tava peste ceapa cu migdale si am acoperit cu restul din amestecul de migdale. Am turnat supa in tava, am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor 40 min la 200C. Am scos apoi folia si am mai lasat 10 min.
Prajim migdalele cu painea si usturoi
Macinam amestecul cu migdale
Calim ceapa
Prajim carnea
Tava pregatita pentru cuptor
Pui cu migdale