Pulpe de pui la gratar cu salata de morcovi si ghimbir

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete cu putine calorii Retete pentru gratar Retete salate

Da, pulpele la gratar, care ma scot din incurcatura cand vreau ca efortul depus pentru gatit sa fie minim. Sunt preferatele noastre pentru cinele rapide si simple. Cu toate acestea, nu ele sunt vedetele din farfurie, ci salata. De obicei fac o salata de varza alaturi, dar ieri am ales una dintre noile mele salate favorite: salata de morcovi si ghimbir. E minunata, as putea manca in fiecare seara un bol mare din aceasta salata. TREBUIE sa o incercati! In spate se vede si o portie de rosti, pregatita de Radu. Poate il conving sa mai faca o demonstratie, speciala pentru voi, cu poze si toate indicatiile lui pretioase.

Ingrediente

Pulpe de pui la gratar

pulpe de pui dezosate (fara piele daca doriti)
fulgi de chili, piper negru si verde, sare
putin ulei

Salata de morcovi si ghimbir

300 gr morcovi
20 gr ghimbir murat (in saramura)
1/4 lingurita ghimbir pudra
50 gr praz (partea alba)
5 fire patrunjel
1 lingura ulei
sare de mare

Portii: 2

  1. Salata: se curata morcovii. Se dau pe razatoare (am folosit razatoarea mica de la acest robot). Se presara cu sare de mare si se framanta cam 30 secunde, pana simtiti ca sunt umezi si s-au inmuiat un pic. In timp ce-i framantati, gustati-i de sare si adaugati dupa gust, pana simtit morcovii placut sarati. Lasati-i deoparte.
  2. Taiati prazul in patru pe lungime, apoi taiati-l rondele. In uleiul incins caliti prazul taiat cam 5 minute, amestecand din cand in cand. Prazul trebuie sa se inmoaie bine. Turnati prazul peste morcovi cu tot cu uleiul fierbinte. Amestecati.
  3. Adaugati ghimbirul murat (tocat marunt) si 2 linguri din lichidul in care a fost murat. Adaugati si ghimbirul pudra. Amestecati.
  4. Lasati salata la frigider macar 1 ora, sa se amestece aromele.
  5. Pulpele dezosate le aleg cat mai mici cand le fac la gratar. Astfel se fac mai repede. Din cauza ca sunt mici, socotesc 2 pulpe de persoana.
  6. Presarati pe masa de lucru fulgi de chili, piper verde, piper negru macinat si sare. Tavaliti pulpele prin acest amestec pe ambele parti. Asezati pulpele pe o farfurie larga si lasati-le 1 ora sa revina la temperatura camerei.
  7. Incingeti o tigaie grill timp de 5 minute pe foc mare. Grillul trebuie foarte bine incins, astfel carnea nu se va lipi de el! Deci nu va grabiti.
  8. Ungeti pulpele cu ulei pe ambele parti. Prajiti pulpele in tigaia grill timp de 3 minute / parte. Daca sunt mai mari, le puteti lasa 1 minut in plus / parte. Nu le inghesuiti in tigaie, daca e necesar prajiti-le in ture.
  9. Scoateti pulpele pe o frafurie si acoperiti-le cu folie.
  10. Tocati patrunjelul si amestecati-l in salata de morcovi.
  11. Serviti pulpele cu multa salata de morcovi.

Salata de morcovi si ghimbir

Pulpele condimentate revin la temperatura camerei

Pulpele unse cu ulei

Prajim pulpele pe gratar

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...