Rosii cherry uscate si marinate
Retete aperitive Retete gustari (snack) Retete din Italia Retete cu legume
Tot ce e facut in casa e mai bun. Pornesti de la ingrediente calitative si gustoase si rezultatul e wow!
Ingrediente
1 kg rosii cherry (mai marisoare, sa nu fie foarte mici)
sare grunjoasa de mare
2 catei usturoi
1 lingurita cu varf seminte de fenicul
1 lingurita oregano uscat
ulei de masline extravirgin
- Rosiile se taie in doua si se aseaza cu taietura in sus, in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Se aseaza in tava unele langa altele, dar nu le inghesuiti.
- Se presara generos cu sare si apoi se picura peste ele 2 linguri ulei masline.
- Se dau la cuptor la 120C timp de 2 ore.
- Dupa aceea se scade temperatura la 90C si se mai lasa 2 ore. Dupa acest timp ar trebui sa fie semi-deshidratate, adica sa isi fi miscorat mult volumul, dar daca le gustati sa aiba inca putina pulpa umeda inauntru. Daca dupa acest timp vi se pare ca inca sunt prea zemoase, le mai lasati undeva intre 30-60 minute la cuptor, dar acum le verificati mai des sa nu se deshidrateze prea mult.
- Fierbinti, direct din tava, incepeti sa le puneti in straturi in borcan, presarand printre straturi felii de usturoi, oregano si seminte de fenicul.
- La final adaugati ulei cat sa fie acoperite complet. Se lasa afara pana se racesc complet. Apoi se pastreaza la frigider.