Salata de broccoli marinat
Retete garnituri Retete cu legume Retete de post Retete rapide Retete simple Retete salate
Pentru amatorii de mancaruri neprelucrate termic.
Retete este inspirata din New York Times.
Mesaj de la Radu: gustati inainte semintele de chimion (cumin) si daca nu va plac nu le puneti! ;)
Ingrediente
1 capatana broccoli (de cca 400 gr)
2-3 lingurite otet de orez
1/4 lingurita sare
5 linguri ulei de masline
2 catei mari de usturoi
1 lingurita rasa seminte de chimion (cumin)
1 lingura seminte de susan
1 lingurita pasta de ardei iute (sau 1/4 lingurita chili pudra)
1 lingurita ulei de susan
- Se desface broccoli buchetele mici, taind cat mai mult din codite. Se stropesc cu otet si sare si se amesteca bine.
- Se incinge uleiul si se calesc rapid cateii de usturoi striviti, semintele de chimion si cele de susan. Se ia de pe foc si se adauga pasta de chili si uleiul de susan. Se toarna marinata peste broccoli. Se amesteca iar bine.
- Se lasa sa stea cateva ore la marinat, in frigider (intre 4 ore si 1 zi).
- Se serveste pe post de garnitura.