Salata de paste cu legume
Retete din Italia Retete cu legume Retete cu paste Retete de post Retete simple Retete salate
Ca-n fiecare iarna vine momentul in care nu mai rezist cu mancarurile grele si trebuie sa introduc incet, incet cat mai multe legume in meniu.
Ingrediente
150 gr paste scurte
6 rosii cherry (12 daca sunt foarte mici)
1 dovlecel
1 ardei gras (am folosit cate 1/3 ardei rosu, galben si verde)
4 frunze busuioc
3 catei usturoi
5 linguri ulei masline extravirgin
10 rasnite chili
sare
Portii: 2
- Intr-o tigaie larga se incalzeste uleiul. Se adauga usturoiul taiat felii si chili. Se prajeste la foc mic pana usturoiul se inmoaie.
- Se da focul la mare si se adauga rosiile taiate (in doua sau patru, dupa marime). Se prajesc rosiile timp de 3 minute, amestecand rar. Se scot pe o farfurie.
- Se adauga in tigaie dovlecelul taiat bastonase. Se prajeste, amestecand rar, timp de 3 minute. Se scot peste rosii.
- Se adauga in tigaie ardeiul taiat fasii. Se prajeste, amestecand rar, timp de 5 minute. Se scoate peste rosii si dovlecel. Se toarna peste legume tot uleiul care a ramas in tigaie.
- Peste legumele prajite se adauga busuiocul taiat fasii.
- Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg de apa si se pun intr-un bol. Se toarna peste ele legumele prajite, impreuna cu tot sosul pe care l-au lasat in farfurie. Se adauga sare si se amesteca totul. Se lasa la racit complet.
- Se serveste la temperatura camerei, presarata cu parmezan ras daca doriti.
Legumele prajite
Salata se raceste
Comentarii (13)
Ultimele comentarii
yo acum 12 ani - 3 Februarie 2012 13:28
MultumescCarmen acum 12 ani - 3 Februarie 2012 18:34
foarte foarte bune !macar o data la saptamana gatesc.
nela acum 12 ani - 6 Februarie 2012 18:50
dar mai bine nu pot praji toate odata?trebuie neaparat pe rand?Ioana acum 12 ani - 6 Februarie 2012 18:58
rosiile lasa suc, daca le pui impreuna cu restul legumelor mai mult se vor inabusi decat praji. nu e rau, dar acum si asa legumele nu au gustul pe care-l au in sezon asa ca putina prajeala le mai intareste gustul. dovleceii cu ardeii au timpi diferiti de prajire asa ca i-am pus separat. eventual poti pune ardeii cu 2 minute inainte si apoi adaugi dovleceii, dar fara a inghesui legumele in tigaie.nela acum 12 ani - 6 Februarie 2012 19:01
mersi. ;)alex acum 12 ani - 22 Februarie 2012 01:54
la sf se poate adauga boccacini mozzarela si e deliciu...si pesto ..si mai bune...si ar mai merge lanaga o portie mica de rocket salad cu parmesan.deac.vasi acum 12 ani - 14 Aprilie 2012 12:03
=P~Alexys acum 12 ani - 19 Mai 2012 10:52
Imi poti da un sfat?Cum pot condimenta pastele fara sa adaug sare in apa , in care fierb?
Nu. nu am voie sare.
Ioana acum 12 ani - 19 Mai 2012 11:40
pastele le fierbi fara sare. ideea ar fi ca sosurile pe care le faci (tot fara sare) sa aduca gustul necesar, adica sa fie condimentate bine (cu piper, verdeturi multe - busuioc, tarhon, oregano, rozmarin, suc de lamaie, usturoi).Alina acum 7 ani - 26 Martie 2017 16:32
Delicioasa reteta!Am adaptat-o putin, am inabusit legumele si am pus mai putin ulei masline. Tin dieta Rina si a trebuit sa umblu la reteta. Oricum a fost fff buna si aromata!
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email