Salata de paste cu legume
Retete din Italia Retete cu legume Retete cu paste Retete de post Retete simple Retete salate
Ca-n fiecare iarna vine momentul in care nu mai rezist cu mancarurile grele si trebuie sa introduc incet, incet cat mai multe legume in meniu.
Ingrediente
150 gr paste scurte
6 rosii cherry (12 daca sunt foarte mici)
1 dovlecel
1 ardei gras (am folosit cate 1/3 ardei rosu, galben si verde)
4 frunze busuioc
3 catei usturoi
5 linguri ulei masline extravirgin
10 rasnite chili
sare
Portii: 2
- Intr-o tigaie larga se incalzeste uleiul. Se adauga usturoiul taiat felii si chili. Se prajeste la foc mic pana usturoiul se inmoaie.
- Se da focul la mare si se adauga rosiile taiate (in doua sau patru, dupa marime). Se prajesc rosiile timp de 3 minute, amestecand rar. Se scot pe o farfurie.
- Se adauga in tigaie dovlecelul taiat bastonase. Se prajeste, amestecand rar, timp de 3 minute. Se scot peste rosii.
- Se adauga in tigaie ardeiul taiat fasii. Se prajeste, amestecand rar, timp de 5 minute. Se scoate peste rosii si dovlecel. Se toarna peste legume tot uleiul care a ramas in tigaie.
- Peste legumele prajite se adauga busuiocul taiat fasii.
- Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg de apa si se pun intr-un bol. Se toarna peste ele legumele prajite, impreuna cu tot sosul pe care l-au lasat in farfurie. Se adauga sare si se amesteca totul. Se lasa la racit complet.
- Se serveste la temperatura camerei, presarata cu parmezan ras daca doriti.
Legumele prajite
Salata se raceste