Salata de sparanghel cu leurda, orzo si branza de capra

Retete garnituri Retete de Pasti Retete salate

Sper ca anul asta sa aveti si de la mine ceva bun pe masa de Pasti. Poate salata aceasta... Cand am vazut-o pe platou mi-am zis ca e facuta sa stea printre ouale vopsite si friptura de miel.

Ingrediente

1 legatura sparanghel (450-500 gr)
1 lingura cu varf sos de leurda (preparat ca in reteta de aici)
50 gr branza de capra moale
100 gr orzo
1 lingura ulei de masline
1/2 lingura unt

Portii: 2-3
Calorii:
785 cal

  1. Orzo se fierbe in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Scurgeti si retineti 2-3 linguri din apa in care a fiert.
  2. Pana e gata orzo se taie sparanghelul segmente potrivite (2-3 cm) lasand infloresentele din varf intregi. Daca sparanghelul e mai gros, il taiati inainte in doua pe lungime, ca sa se faca mai repede.
  3. Intr-o tigaie larga (cca 28-30 cm) incongeti uleiul si adaugati sparanghelul. Sotati la foc mediu spre mare, amestecand des, timp de 2 minute. Sparanghelul se va face, dar va ramane al dente (crocant), nu trebuie sa se inmoaie.
  4. Adaugati peste sparanghel untul si sosul de leurda. Amestecati rapid, pana se topeste untul complet.
  5. Adaugati orzo si apa retinuta si amestecati pana se coloreaza uniform de la sos. Gustati de sare si mai adaugati daca trebuie.
  6. Scoateti totul pe un platou sau intr-un bol larg. Sfaramati branza deasupra. E bun imediat dar si la temperatura camerei.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...