Sparanghel sotat cu pancetta si ou posat

Retete cu legume Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou

Reteta Sparanghel sotat cu pancetta si ou posat

Buna dimineata! Micul dejun va asteapta!

Sotarea este un alt mod potrivit pentru prepararea sparanghelului, fie el subtire sau mai gros. Impreuna cu baconul si oul posat fac o combinatie clasica pentru micul dejun.

Ingrediente

250 gr sparanghel
100 gr pancetta afumata (sau bacon afumat)
2 lingurite de unt
1 lingurita crema de otet balsamic
1 lingura cu varf parmezan razuit
2 oua proaspete
1 lingurita otet
sare, piper negru
paine de secara

Portii: 2

  1. Puneti o craticioara cu apa, otet si sare la fiert.
  2. Intr-o tigaie mai larga puneti pancetta taiata cubulete la foc mic. Lasati-o pana-si lasa grasimea in tigaie, dar fara a deveni crocanta. Scoateti-o pe o farfurie.
  3. Adaugati in grasimea lasata sparanghelul taiat segmente de 3-4 cm. Sotati-l la foc mediu, amestecnd din cand in cand, timp de 5 minute (pentru sparaghelul subtire) sau 8 (cel gros). Presarati-l cu putina sare si piper negru in timp ce se face.
  4. Adaugati pancetta la loc in tigaie, peste sparanghel. Adaugati untul si otetul balsamic, amestecati timp de 30 secunde.
  5. Trageti tigaia de pe foc si adaugati parmezanul care se va topi instant. Gustati de sare.
  6. Apa din craticioara ar trebui sa fiarba pana acum. Trageti oala de pe foc. Se sparge un ou intr-o cescuta de cafea; se da usor drumul oului in apa, introducand usor cescuta in apa; cu o lingura se aduna albusul in jurul galbenusului si apoi se misca usor oul prin apa. Se lasa sa fiarba cca 3 minute. Se scoate cu o paleta cu gauri. Se repeta cu urmatorul ou, avand grija sa reinfierbantati apa inainte.
  7. Impartiti continutul tigaii in doua boluri. Asezati deasupra cate un ou posat pe care-l presarati cu putina sare, piper si eventual chili.
  8. Serviti imediat cu paine de secara.

Comentarii (6)

 

nuti sarbulesu  acum 9 ani - 21 Aprilie 2015 10:23  

Oare ce gust are sparanghelul? Voi incerca aceasta reteta.
 

Ioana  acum 9 ani - 21 Aprilie 2015 10:52  

seamana putin cu fasolea verde... asa ca sa ai un reper.
e important sa nu-l gatesti mult, pana se terciuieste, gustul devine neplacut. iar daca e amar inseamna ca nu a fost proaspat.
fii foarte pretentioasa cand cumperi sparanghelul, e prea scump ca sa iei ceva invechit, gustul lui se depreciaza repede.
 

Maria  acum 9 ani - 21 Aprilie 2015 10:59  

Deja avem un mic dejun regal!!!Multumesc.!
 

Ioana  acum 9 ani - 21 Aprilie 2015 11:14  

exact Maria, asa vreau sa ne simtim cand mancam, ca reginele.
 

Mariana  acum 9 ani - 27 Aprilie 2015 11:31  

Imi place foarte mult tigaia ta, cea din fotografie! ;) Ai putea sa-mi spui ce marca este si daca se poate folosi si la cuptor? Ms! :)
 

Ioana  acum 9 ani - 27 Aprilie 2015 11:55  

nu stiu ce marca e ca nu scrie nimic pe ea si am luat-o din Istanbul (langa bazarul mare sunt cateva strazi doar cu magazine specializate in produse de uz casnic).
e din ceramica si e speciala pentru cuptor.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...