Supa crema de sparanghel

Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de sparanghel

O supa inspirata de prea scurta vacanta in Istria.

Vedeti si voi un pattern in ultimele retete? Mancarea mea e alb-verde de la lasagna cu spanac incoace!

Ingrediente

450 gr sparanghel proaspat (sau congelat)
1 ceapa mare
2 tulpini de telina
2 catei de usturoi
350 ml supa de pui
1 lingura cu varf iaurt (grecesc)
2 linguri ulei
sare, piper negru

Crutoane cu parmezan

felii de bagheta (multicereal)
ulei de masline
parmezan razuit

Portii: 3

  1. Se calesc in uleiul incins ceapa tocata marunt si telina taiata felii pana ceapa e moale. Se adauga usturoiul felii si se mai caleste 1 minut.
  2. Se adauga supa de pui, putina sare si piper negru si se fierbe 5 minute cu capac.
  3. In acest timp taiati sparanghelul segmente, retinand insa separat varfurile cu inflorescente.
  4. Se adauga tulpinile de sparanghel in oala si se continua fierberea cu capac inca aprox. 10 minute. Verificati sa fie fiert sparanghelul, un pic mai moale decat atunci cand il consumati intreg.
  5. Mixati continutul oalei in blender pana obtineti o crema fina. Dregeti supa crema de sare si piper.
  6. Puneti supa crema inapoi in oala si aduceti la fierbere. Stingeti focul. Adaugati varfurile, puneti capacul si lasati sa stea asa cam 5 minute. Adaugati iaurtul (dizolvat inainte cu 3-4 linguri supa fierbinte) si omogenizati.
  7. Crutoane: prajiti feliile de bagheta in cuptor sau in prajitorul de paine. Imediat ce le scoateti, stropiti-le cu ulei de masline si presarati-le cu parmezan razuit si piper negru.
  8. Serviti supa calda cu crutoane cu parmezan.

Legumele fierte

Legumele fierte

In supa mixata adaugam varfurile sparanghelului

In supa mixata adaugam varfurile sparanghelului

Comentarii (8)

 

Cristina  acum 10 ani - 13 Iunie 2014 09:40  

Super reteta! Aveam niste sparanghel si nu stiam ce sa mai fac cu el, acum e clar - supa crema va fi. Pare delicioasa. Merci !
 

Ioana  acum 10 ani - 13 Iunie 2014 11:23  

Si eu am avut un exces de sparanghel, mai aveam si tulpini de telina si parmezan ramase de la risotto de ieri, asa ca practic reteta s-a conturat singura.
 

florin  acum 10 ani - 13 Iunie 2014 17:28  

SUPER OK.........
 

ani  acum 10 ani - 17 Iulie 2014 08:46  

Cred ca e buna si rece pe canicula! :)
 

Deea  acum 10 ani - 28 Noiembrie 2014 02:10  

Cu ce sa inlocuiesc supa de pui?
 

Ioana  acum 10 ani - 28 Noiembrie 2014 08:21  

cu supa-baza de legume
 

Maria  acum 9 ani - 27 Aprilie 2015 16:04  

MUltuuuuuuuuuumesc!!! :)
 

Miranda  acum 6 ani - 25 Mai 2018 14:25  

Excellent. Multumesc pentru reteta
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...