Salata de telina
Retete aperitive Retete din Franta Retete garnituri Retete cu legume Retete de Craciun Retete de Pasti Retete salate
Salata trendy pentru sarbatori. E picanta, aromata, merge bine cu preparatele de Pasti. Aveti grija sa verificati telina, sa nu fie fibroasa (batrana).
Ingrediente
200 gr telina radacina (cantarita dupa curatare)
2-3 linguri de maioneza
5 fire patrunjel
1 fir mic tarhon
1 manunchi ceapa verde (chives)
1 castravecior murat (in otet)
1 lingura capere (in otet)
1 lingurita hrean din borcan (optional)
sare, piper negru
- Se prepara maioneza dupa reteta de aici. La final luati separat cele 2-3 linguri de maioneza cerute de reteta si adaugati in ea 2-3 linguri din lichidul de pe castraveciorii murati si/sau capere. Atentie, adaugati treptat si gustati fiindca unele muraturi contin mai mult otet si nu e de dorit sa iasa prea otetoasa maioneza. Adaugati doar cat sa aiba un gust picant placut iar maioneza sa aiba consistenta unei smantani.
- Tocati cubulete castraveciorul si stoarceti-l de lichid. Daca caperele sunt mari le puteti toca si pe ele. Tocati fin verdeturile (ceapa verde, tarhonul si patrunjelul).
- Adaugati toate ingredientele pregatite la pasul 2 in maioneza si omogenizati. Daca doriti, puteti adauga treptat si putin hrean din borcan. Adaugati hreanul treptat, gustand mereu, fiindca taria lui difera. Hreanul se adauga daca serviti salata alaturi de o friptura de porc, sunca fiarta sau somon la cuptor. Condimentati maioneza cu sare si piper negru.
- Telina se da pe razatoarea mare. Dati telina pe razatoare doar dupa ce e gata maioneza, altfel se va oxida. Turnati maioneza peste telina si amestecati. Se pastreaza la frigider. Dregeti de sare.