Somon in pergament
Retete cu peste si fructe de mare Retete la cuptor Retete rapide Retete simple
Somon gatit repede si bine. Cu garnitura inclusa!
Cat de mult imi place cand deschid pachetul si prima data simt mirosul de lamaie iar apoi cel de somon si marar. Pe fundul pachetului se formeaza un sos delicios din sucul lasat de somon, spanac si rosii care se amesteca cu untul aromat topit. =P~ Totul iese ca facut pe abur.
Ingrediente
4 fileuri de somon (a cate 200 gr fiecare)
200 gr spanac baby
12 rosii cherry
1 lamaie
50 gr unt la temp. camerei
2 fire marar
sare, piper negru
Portii: 4
- In robot se mixeaza untul cu mararul tocat si coaja rasa de la 1/2 lamaie. Se imparte amestecul in patru.
- Se taie 4 hartii de copt (ale mele sunt pretaiate la 38 x 42 cm).
- Spre o margine se aseaza cate o mana buna de spanac (50 gr / portie).
- Deasupra se pune cate un file de somon.
- Se pun bucatele de unt peste somon, avand grija sa puneti cateva si pe margine, in zona cu spanac.
- Se taie rosiile in doua si se aseaza cate 6 jumatati in jurul pestelui. Se presara sare si piper negru proaspat rasnit peste tot, inclusiv pe spanac.
- Se taie lamaia (de la care ati razuit parte din coaja) felii super subtiri si se aseaza cate 2 deasupra pestelui, peste unt.
- Se inchide pachetul si apoi incepand dintr-un capat se sigileaza marginile, rasucindu-le ca in acest filmulet (de la minutul 1:30).
- Se aseaza pachetele in tava cuptorului. Se coc la 190C tmp de 15 minute.
- Se aseaza pachetele pe farfurii. Se deschid cu grija (e abur inauntru!) taind pachetul pe centru. Se serveste imediat.
Somonul pregatit pe hartie de copt
Impachetat