Spanac ardelenesc
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple Retete romanesti
Mi-au trebuit 27 de ani ca sa manac spanac si acum nu ma pot opri. De obicei il prepar dupa aceasta reteta, fiindca e cea mai buna, dar nu neaparat si cea mai sanatoasa.
Ingrediente
500 gr spanac
50 gr unt (sau ulei)
1 lingura cu varf faina alba
300 ml lapte
2-3 catei usturoi
2-3 linguri smantana
sare
- Se pune spanacul la fiert cand apa clocoteste. Cand se inmoaie putin scurgeti-l bine si tocati-l (de mana sau cu robotul de bucatarie).
- Pregatiti un sos bechamel din unt, faina si lapte, folosind tehnica de aici.
- Adaugati spanacul in tigaia cu sosul, sarati, si zdrobiti cateii de usturoi.
- Adaugati 2-3 linguri de smantana si mai lasati 1 minut pe foc.
- Se serveste cu oua ochiuri sau cu carnat prajit