Spanac cu carne tocata si orez
Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete ieftine Retete simple Retete turcesti
Tare-mi place sa gatesc genul asta de retete in timpul saptamanii. Pentru mine asta e comfort food: rapid, gustos, sanatos.
Ingrediente
400 gr spanac
250 gr carne tocata (de vita am folosit)
50 gr orez cu bob rotund
1 ceapa medie
2 catei mari de usturoi
1 lingura pasta de ardei
1/2 lingura pasta de rosii
1 lingurita condiment turcesc
2 linguri ulei
sare
Portii: 3
- Spanacul se alege si se curata de codite. Se spala apoi in cateva ape si se scurge. Daca e foarte crud/tanar se lasa asa cum e, daca frunzele sunt mai tari si mai mari se pune pe masa de lucru si se toaca mare cu un cutit.
- In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt, doar pana se inmoaie un pic (cca 5 minute). Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se adauga pastele de rosii si ardei si condimentul turcesc si se caleste inca 2 minute.
- Se adauga carnea si se soteaza, amestecand des doar pana-si schimba culoarea peste tot.
- Se adauga orezul si 1.5 cani de apa (375 ml). Se adauga sare.
- Se aduce la fierbere, se da focul la mic si se fierbe cu capac 10 minute, pana orezul se umfla un pic.
- Se adauga spanacul in cateva transe, amestecand dupa fiecare sa se "ofileasca". Cand s-a asezat tot in cratita puneti iar capacul pe oala si fierbeti inca 10-15 minute (gustati sa fie fiert orezul si spanacul dupa acest timp). Dregeti mancarea de sare.
- Serviti cald cu iaurt natur.
Se soteaza carnea cu condimentele
Se adauga orezul si apa
Se adauga spanacul (prima transa)
Se fierb impreuna pana totul e facut