Spanac cu iaurt

Retete cu iaurt Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu putine calorii Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Spanac cu iaurt

Varianta dietetica a spanacului ardelenesc: spanac sotat cu iaurt. Se face "la minut".

Este bun simplu sau pe post de garnitura (langa un piept de pui sau file de pastrav la la gratar de exemplu).

Ingrediente

300 gr spanac (tanar sau baby)
200 gr iaurt grecesc (10% grasime)
1 catel mare de usturoi 
1/4 lingurita fulgi de chili
1/2 lingura pasta de rosii
2 linguri ulei masline
sare, piper negru, nucsoara macinata

Portii: 2

  1. Se curata spanacul, daca e cazul se rup coditele. Daca e spanac baby se lasa asa cum e. Se spala si se scurge bine. Dupa curatare trebuie sa ramaneti cu 300 gr spanac.
  2. Intr-o tigaie larga se incalzeste uleiul usor, la foc mic si se pun in el usturoiul taiat felii si fulgii de chili. Se lasa la foc mic, sa se aromatizeze uleiul timp de 2-3 minute.
  3. Se adauga pasta de rosii, se da focul la mediu si se prajeste pasta timp de 1 minut, amestecand des.
  4. Se da focul mai mare si se adauga spanacul (in 3-4 transe), amestecand tot timpul pana se "ofileste".
  5. Imediat ce spanacul si-a pierdut volumul, trageti tigaia de pe foc. Amestecati bine iaurtul si turnati-l peste spanac. Amestecati pana se amesteca bine cu sucul lasat de spanac si devine ca un sos.
  6. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Obligatoriu adaugati si 1 varf de cutit de nucsoara macinata. Serviti imediat.

Comentarii (8)

 

Admiratores  acum 10 ani - 30 Aprilie 2014 07:40  

Imi place cum arata sosul, dar mai ales oala... ;)
 

Cathy  acum 10 ani - 30 Aprilie 2014 11:17  

=P~ arata super...
De unde scoti toate oalele astea? de fiecare data poftesc si la vasele in care gatesti.... ;)
 

Ioana  acum 10 ani - 30 Aprilie 2014 11:56  

oalele in care gatesc sunt cam aceleasi. doar cele de servit le mai innoiesc din cand in cand. acesta oala mica e de la Chic Ville din Iulius Mall.
 

Mirela  acum 10 ani - 19 Mai 2014 10:22  

A iesit foarte bun, am insa o intrebare: am urmat exact reteta si nu am mai tocat spanacul; n-am avut probleme, mai ales ca spanacul era foarte tanar, dar pentru viitor cand poate nu-l mai nimeresc asa fraged: se toaca sau se lasa frunzele intregi? Multumesc :)
 

Ioana  acum 10 ani - 19 Mai 2014 10:29  

daca frunzele sunt mai mari si mai grosute se poate toca grob evident, vor fi mai usor de pus in tigaie si mai usor de mancat. dar eu l-am facut intotdeauna cu spanac tanar, fraged... imi pare ca spanacul mai batran e are gust prea purternic pentru iaurt.
 

Munteanu mioara  acum 8 ani - 23 Mai 2016 06:52  

Imi place =P~ este o reteta si pentru dieta si pentru a manca sanatos adica nu ingrasa???
 

Buia viorel   acum 7 ani - 12 Decembrie 2016 17:40  

Buna. As dori sa stiu cate calorii la 100 de grame ?!
 

Ioana  acum 7 ani - 12 Decembrie 2016 18:05  

cam 250-300 calorii / portie
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...