Spanac cu iaurt

Retete cu iaurt Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu putine calorii Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Varianta dietetica a spanacului ardelenesc: spanac sotat cu iaurt. Se face "la minut".

Este bun simplu sau pe post de garnitura (langa un piept de pui sau file de pastrav la la gratar de exemplu).

Ingrediente

300 gr spanac (tanar sau baby)
200 gr iaurt grecesc (10% grasime)
1 catel mare de usturoi 
1/4 lingurita fulgi de chili
1/2 lingura pasta de rosii
2 linguri ulei masline
sare, piper negru, nucsoara macinata

Portii: 2

  1. Se curata spanacul, daca e cazul se rup coditele. Daca e spanac baby se lasa asa cum e. Se spala si se scurge bine. Dupa curatare trebuie sa ramaneti cu 300 gr spanac.
  2. Intr-o tigaie larga se incalzeste uleiul usor, la foc mic si se pun in el usturoiul taiat felii si fulgii de chili. Se lasa la foc mic, sa se aromatizeze uleiul timp de 2-3 minute.
  3. Se adauga pasta de rosii, se da focul la mediu si se prajeste pasta timp de 1 minut, amestecand des.
  4. Se da focul mai mare si se adauga spanacul (in 3-4 transe), amestecand tot timpul pana se "ofileste".
  5. Imediat ce spanacul si-a pierdut volumul, trageti tigaia de pe foc. Amestecati bine iaurtul si turnati-l peste spanac. Amestecati pana se amesteca bine cu sucul lasat de spanac si devine ca un sos.
  6. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Obligatoriu adaugati si 1 varf de cutit de nucsoara macinata. Serviti imediat.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...