Spanac cu rosii
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
O reteta minunata de la Cara, foarte potrivita pentru perioada postului. Mi-am permis sa adaug doar putin curry la reteta ei. In ultima vreme tot asa am pregatit spanacul fiindca e bun si a doua zi reincalzit, spre deosebire de spanacul ardeleneasc, care e preferatul meu, dar care e mai gustos cand e proaspat pregatit.
Ingrediente
300 gr spanac
400 gr rosii din conserva
2 catei usturoi
1 ceapa mica (cca 100 gr)
1 lingurita rasa curry pudra
chili dupa gust
sare
piper
putin ulei
Portii: 2
- Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei pana se inmoaie.
- Se adauga spanacul intreg spalat si se amesteca pana scade, cam 1-2 minute.
- Se adauga rosiile cu tot cu suc, 100 ml apa, usturoiul strivit si restul condimentelor. Se pune capacul la oala si se lasa sa fiarba la foc mic cca 15 minute.
- Se serveste cu iaurt (pentru varianta ovo-lacto-vegetariana) sau cu orez (pentru varianta de post / vegan).
Punem spanacul in oala
Dupa un minut arata asa...
Adaugam rosiile
Spanac cu rosii