Spanac cu rosii

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

O reteta minunata de la Cara, foarte potrivita pentru perioada postului. Mi-am permis sa adaug doar putin curry la reteta ei. In ultima vreme tot asa am pregatit spanacul fiindca e bun si a doua zi reincalzit, spre deosebire de spanacul ardeleneasc, care e preferatul meu, dar care e mai gustos cand e proaspat pregatit.

Ingrediente

300 gr spanac
400 gr rosii din conserva
2 catei usturoi
1 ceapa mica (cca 100 gr)
1 lingurita rasa curry pudra
chili dupa gust
sare
piper
putin ulei

Portii: 2

  1. Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei pana se inmoaie.
  2. Se adauga spanacul intreg spalat si se amesteca pana scade, cam 1-2 minute.
  3. Se adauga rosiile cu tot cu suc, 100 ml apa, usturoiul strivit si restul condimentelor. Se pune capacul la oala si se lasa sa fiarba la foc mic cca 15 minute.
  4. Se serveste cu iaurt (pentru varianta ovo-lacto-vegetariana) sau cu orez (pentru varianta de post / vegan).

Punem spanacul in oala

Dupa un minut arata asa...

Adaugam rosiile

Spanac cu rosii

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...