Spanac sotat cu susan
Retete asiatice Retete garnituri Retete cu legume Retete de post Retete rapide Retete simple
Spanac sotat in stil japonez.
Ingrediente
400 gr spanac tanar
1 lingurita ghimbir ras (pe razatoarea mica)
1 catel usturoi
1/4 lingurita chili fulgi
1/4 lingurita ulei de susan
1 lingura sos de soia (japonez)
1 lingura seminte de susan
3 fire ceapa verde
Portii: 2
- Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara adaos de grasime pana se rumenesc usor. Se scot imediat intr-un bol, fiindca se ard usor.
- Intr-o tigaie larga se pune spanacul (in 3-4 transe) si se soteaza doar pana isi pierde volumul. Daca vi se pare mai comod puteti sa-l opariti scurt in apa sarata. Scoateti spanacul intr-un bol si dupa ce se racoreste un pic il scurgeti bine de lichid.
- Intr-o tigaie larga incingeti uleiul si adaugati pasta de ghimbir, chili si usturoiul strivit. Sotati scurt, cca 15 secunde.
- Adaugati spnaacul si sotati inca 1 minut, sa se amestece aromele.
- Scoateti spanacul intr-un bol, adaugati imediat sosul de soia, uleiul de susan, semintele de susan si ceapa verde tocata rondele. Amestecati usor. Dregeti de sare.
- Serviti imediat cu orez fiert si tofu (in perioada postului) sau cu peste.