Sparanghel sotat cu pancetta si ou posat
Retete cu legume Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou
Buna dimineata! Micul dejun va asteapta!
Sotarea este un alt mod potrivit pentru prepararea sparanghelului, fie el subtire sau mai gros. Impreuna cu baconul si oul posat fac o combinatie clasica pentru micul dejun.
Ingrediente
250 gr sparanghel
100 gr pancetta afumata (sau bacon afumat)
2 lingurite de unt
1 lingurita crema de otet balsamic
1 lingura cu varf parmezan razuit
2 oua proaspete
1 lingurita otet
sare, piper negru
paine de secara
Portii: 2
- Puneti o craticioara cu apa, otet si sare la fiert.
- Intr-o tigaie mai larga puneti pancetta taiata cubulete la foc mic. Lasati-o pana-si lasa grasimea in tigaie, dar fara a deveni crocanta. Scoateti-o pe o farfurie.
- Adaugati in grasimea lasata sparanghelul taiat segmente de 3-4 cm. Sotati-l la foc mediu, amestecnd din cand in cand, timp de 5 minute (pentru sparaghelul subtire) sau 8 (cel gros). Presarati-l cu putina sare si piper negru in timp ce se face.
- Adaugati pancetta la loc in tigaie, peste sparanghel. Adaugati untul si otetul balsamic, amestecati timp de 30 secunde.
- Trageti tigaia de pe foc si adaugati parmezanul care se va topi instant. Gustati de sare.
- Apa din craticioara ar trebui sa fiarba pana acum. Trageti oala de pe foc. Se sparge un ou intr-o cescuta de cafea; se da usor drumul oului in apa, introducand usor cescuta in apa; cu o lingura se aduna albusul in jurul galbenusului si apoi se misca usor oul prin apa. Se lasa sa fiarba cca 3 minute. Se scoate cu o paleta cu gauri. Se repeta cu urmatorul ou, avand grija sa reinfierbantati apa inainte.
- Impartiti continutul tigaii in doua boluri. Asezati deasupra cate un ou posat pe care-l presarati cu putina sare, piper si eventual chili.
- Serviti imediat cu paine de secara.